131019098
23 Nisan 2024, Salı

YİNE BORÇLANAMADILAR

4 Şubat 2016, Perşembe 06:20

     


Aliağa Belediye Meclisi’nin değişmez gündem maddesi haline gelen 30 Milyon TL borçlanma talebi Şubat ayı meclis toplantısında da oyçokluğu ile reddedildi. Aliağa Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanınca 5393 Sayılı Belediye Kanununun 23. Maddesine istinaden Meclise yeniden görüşülmek üzere iade edilen, Belediyede 5 sayılı kadro ihdas cetveliyle hazırlanan 33 adet Sürekli İşçi Kadrosu ihdasına hizmet gereği ihtiyaç olduğundan Belediye Meclisi’nin 05 Ocak 2016 tarih ve 12 sayılı kararı ile Belediyede 1 sayılı Memur Norm Kadro İhdas cetveliyle hazırlanan memur kadro ihdaslarına ihtiyaç olduğundan 05 Ocak 2016 tarih ve 13 sayılı kararları yeniden görüşüldü. İki gündem maddesi de oyçokluğu ile reddedildi.

GÜNDEMİN DEĞİŞMEZ MADDESİ BORÇLANMA

2014 yılı mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından oluşturulan belediye yönetimi, o tarihten bu yana yapılan tüm belediye meclis toplantılarında Aliağa Belediyesine 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesini gündeme taşıdı. Her ay yapılan meclis toplantılarının tamamında gündeme alınan ancak her defasında oyçokluğu ile reddedilen ‘Belediyenin borçlarının ödenebilmesi ve hizmetlerin aksamaması için 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi’ konusu Şubat ayı meclis toplantısının gündeminde de yer aldı. Gündem maddesi yapılan oylama sonucu yine oyçokluğu ile reddedildi.

MURAT YAMAN’IN YERİNE ULVİYE ÖZTÜRK

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ı destekleyeceğini açıklayan Meclis Üyesi Murat Yaman’ın partisinden istifa etmesinden dolayı kalan süreyi tamamlamak üzere CHP grubundan bir üyenin İmar Komisyonuna seçilmesi hususu görüşüldü. CHP Grubunun önerisiyle İmar Komisyonu üyeliğine Meclis Üyesi Ulviye Öztürk seçildi.

AKBULUT, “SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Her meclis toplantısında gündeme gelen 30 Milyon TL Borçlanma Yetkisi verilmesi talebi ile ilgili olarak Aliağa Ekspres Gazetesi’ne değerlendirmede bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da, yapılanın en hafif tabirle saygısızlık olduğunu söyledi. Yerel seçimlerin gerçekleştirildiği 30 Mart 2014’ten bu yana 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi ve 46 tane yeni eleman alınması konularının her meclis toplantısında ısrarla gündeme alınmasının yanlış olduğunu vurgulayan Akbulut, “30 Marttan bu yana her meclis toplantısında bu maddelerin gündeme alınması, her defasında bu maddelere ret oyu veren meclis üyelerine saygısızlıktır. Daha önce de bu talepleri doğru bulmadığımızı, yapılmak istenenin yanlış olduğunu defalarca söylemiştik. Bu gündem maddeleri konusunda neden bu kadar ısrar ediliyor anlamış değilim. Aliağa’ya yapılacak olan her hizmetin yanındayız ancak biz bu kararların altına imzamızı atmayız ” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler