131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

YALI MAHALLESİ’NİN KEDİLERİ ONA EMANET

4 Şubat 2019, Pazartesi 07:07

     


Yalı Mahallesi’nin sokak hayvanlarını gönüllü olarak besleyen Selahattin Ay, iki yıldır sokak hayvanlarının bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

Yedi yıldır Yalı Mahallesi’nde oturan Selahattin Ay, herkese örnek olması gereken bir davranış sergiliyor. ‘Onlar Allah’ın sessiz emanetleri’ diye bahsettiği sokak hayvanlarını her gün bıkmadan besliyor. Hastalanan hayvanlarla ilgilenip tedavi ettiriyor.

“Her gün sigaraya, alkole para ayıranlar böyle işlere yönelsin”

Yalı Mahallesi’nde bulunan sokak hayvanlarını sahiplenen Selahattin Ay, “Kediler yemek bulmak için çöplere giriyor. Sonra hastalanıyorlar. Hastalanmadan beslensinler diye onlara kedi maması alıyorum. Besleme yapıyorum. Onları beslerken üç tanede sahipsiz köpekler geliyor. Onları da besliyorum. Böylece de ne hastalanıyorlar, ne de aç kalıyorlar. Çok hasta kedi gördük. İyileştirmek daha büyük masraf. Ama böyle düzgün bir şekilde beslenirse herkes için iyi oluyor. İki senedir besleme yapıyorum burada. Her gün düzenli olarak yapıyorum beslemeleri. Artık arabamı ve beni tanıyorlar. Uzaktakilere ıslık çalarak ulaşıyorum. Islığımı duyan, geldiğimi gören hemen etrafımda toplanıyor. Bunu görmek benim için mutluluk sebebi.” şeklinde konuştu. Sokak hayvanlarını nasıl beslemeye kara verdiğini ise şöyle açıklayan Ay, “ Üç beş kedimiz vardı bir tanesi sakattı. Onları besleyerek başladım. Giderek çoğaldılar. Kedilerim ayda 45 kilo mama yiyor. Biz karşılıyoruz. Ben günde bir paket sigara içsem kedi ve köpeklerimin aylık masrafları aynı paraya geliyor. İsterdim ki her gün sigaraya, alkole para ayıranlar böyle işlere yönelsin. O zaman hiçbir hayvan açlıktan, bakımsızlıktan ölmez.” İfadelerini kullandı.

“Doğa zaten onlarındı”

Hayvan sevgisinin çocukluktan aşılanması gerektiğini ve bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü vurgulayarak sözlerine devam eden Selahattin Ay, “ Biz çocukluktan beri hayvan seviyoruz. Besledik de hep. Aileler çocuklarını bu şekilde büyütürlerse ileriye dönük hayvan sever bir toplum oluşur. Hayvanlardan korkutmasınlar. Onları nasıl sevmeleri gerektiğini öğretsinler. Biz çeşit çeşit hayvanın arasında sapasağlam büyüdük. Benim de bir torunum var. Beslediğim hayvanlarla büyüdü. Kedi, köpek gördüğü zaman sevincini bir görseniz.” şeklinde konuştu. Besleme yaptığı bölgede en büyük sorununun kendisine engel olmaya çalışanların olması olduğunu belirten Ay, “ En büyük sorunum Yalı Mahallesi’nde yaşayan ve hayvan sevmeyen kesim. Bu insanlar yardımcı olmayı zaten geçtim de benim yaptığım beslemeden de rahatsız oluyor. Bakmıyorlar, bakana da taş atıyorlar. Besleme esnasında taş atıyorlar, kovalamaya çalışıyorlar. Bahçeme giriyor deniyor. Kirletiyor diyorlar. Doğanın hayvanı nereyi kirletecek. Doğa zaten onlarındı. Biz geldik burayı zapt ettik. Bunları göz önünde bulundursunlar. Hayvanlara iyi davransınlar. Bir kap yiyecek vermiyorsan verenlere de karşı gelme.” diyerek sözlerine son verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler