131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BÜYÜKBAŞ HAYVAN HIRSIZLARI TUTUKLANDI

4 Temmuz 2015, Cumartesi 11:07

     


Manisa ,Bergama Aliağa ilçelerinde köylerinde Büyük hayvanları organize olarak çalan suç örgütüne karşı 11 adrese eş zamanlı yapılan operasyon da 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların evlerinde ve ağırlarında yaptığı aramalarda 11 Adet kulak Küpesi ve 7 adet Ruhsatsız Av Tüfeği ,5 adet kulak küpesi ve 5 Adet Hayvan Pasaportu ele geçirilmişti. Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle nitelikli hırsızlık" iddiasıyla Aliağa Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Ş.K, A.S, H.S, O.Ö, H.K, H.G, İ.E. tutuklandı. Y.Ş, A.A, E.A. ve S.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HAYVAN HIRSIZLIĞIN OPERASYONUN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI.

Elde edilen bilgilere göre 2014 kasım ayının da Aliağa ilçesi Kapukaya Mahallesi,Bahçedere mahallesi ve Yeni Şakran da ikamet eden Ş.K, A.S, H.S, C.K. VE O.Ö isimli şahısların başta Kapukaya ,Bahçedere ve Aşağışakran mahallerinde yaşlı, kimsesiz ve maddi durumu zayıf kimselerin arazide serbest olarak yetiştirdikleri Büyükbaş hayvanların uyuşturucu iğne ile bayıltılarak arazide çaldıkları ya da arazide kesim yaparak civarda kasaplara satışını istihbaratını alan jandarma ekipleri konuyu detaylı araştırtmaya başladı. İzmir İl jandarma komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarıyla mücadele şube Müdürlüğü, İl jandarma istihbarat şube müdürlüğü ve Aliağa İlçe jandarma komutanlığı ekipleri ile birlikte Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma izni alarak konu ile ilgili takibe başladı.

JANDARMA DEVRİYELERİ TARAFINDAN SUÇ ÜSÜTÜ YAPILDI

Yapılan takipler neticesinde Ş.K liderliğinde H.S,H.K ve A.S isimli şahısların 14 Mart 2015 tarihinde Hacıömerli mahallesinde ikamet eden A.Ö isimli 65 yaşında şahsın ağılında 1 Adet Holstein cinsi ineği çalarak hayvan alım satımı yapan M.A isimli şahsa satarken jandarma devriyesi tarafında yakalanarak gerekli yasal işlemleri başlatılması için sahıslar Yeni Şakran jandarma komutanlığına teslim edilmiş ve 20 Nisan 2015 tarihinde Helvacı mahallesi ve Menemen Türkelli mahallesinde Hayvan alım satımı ve Kasaplık yapan jandarma tarafından takip edilen şahıslardan O.Ö’A Karakuzu mahallesinde ikamet eden 75 yaşındaki A.D’E ait 3 adet Büyükbaş hayvanı çalarak Çıtak mahallesinde satmaya Kalkan H.G ve K.G isimli şahısları jandarma ekipleri suçüstü yakalayarak yasal işlemlere Aliağa Merkez jandarma Karakoluna teslim ederek 3 adet Büyükbaş hayvanın sahibine teslim etmişler.

VEREM HASTALIĞI OLAN HAYVANI KESTİ.

Jandarmanın devam eden teknik takip aşamasında 22 nisan 2015 tarihinde O.Ö’NIN Menemen ilçesi Hayvan kesim yerinde bir adet İnek kestiği ve Kestiği Hayvanın Verem Hastalığın olduğu tespit eden jandarma Ekipleri İ Kesilen Hayvanın Menemen ilçesinde M.G’E sattığını tespit ederek Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Menemen Belediyesi Zabıtası ile koordine kurarak Verem Hastalıklı İnek M.G ait araç içerisinde yakalanmasını sağlayarak Vatandaşların sağlığını korumuşlar.

ARAÇ ÜZERİNDEKİ ÇALINTI HAYVANLAR

Mayıs ayında Ş.K ,A.S ve H.K tarafından kulaksız küpesiz bir adet hayvanı kamyonette yüklemeye çalıştıklarını ihbarı alan jandarma Karakuzu Mahallesinde kamyoneti durdurmuş .araç içerisinde bir adet büyükbaş hayvanı olduğunu gören jandarma ekiplerine A.S isimli şahsın Hayvanın kendisinin olduğunu beyan etmiş lakin jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde gerçekte bu hayvanın Manisa İli Düzlen mahallesinde ikamet eden H.G isimli şahsın olduğu anlaşılması üzerine Ş.K.,A.S,H.S ve H.K ile ilgili Adli işlemler için Aliağa Merkez karakoluna götürülmüş ve aynı ay içerisinde M.A ve Ş.K Kapukaya Mahallesinde Çalıntı hayvan sevki olacağını ihbarı alan jandarma ekipler Behçedere Mahallesinde Hayvanları Yükleme yapan tırı takibe alarak Şakran’da durdurak araç içerisinde bulunan 20 adet Büyükbaş hayvandan 4 tanesinin küpesiz olduğunu gören jandarma yaptığı araştırmalarda Hayvanların ikisinin kapukaya Mahallesinden ve diğer ikisinin de Seklikl köyünde M.S isimli şahıslara ait olduğunu tespit ve bu hayvanların çalıntı olması sebebiyle Yasal işlem yapılması için Şahısların Şakran jandarma komutanlığına gönderilmiş. (NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler