131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ENGELLİ RAMPALARI YENİDEN YAPILIYOR

4 Ağustos 2015, Salı 10:52

     


Hürriyet Caddesi üzerindeki orta refüje, yayaların alt geçidi kullanmalarını sağlamak ve trafik kazalarının önlemek amacıyla tel çit çekilmişti. Alt geçitlerin girişinde bulunan ve çok dik olduğu için eleştirilen engelli rampaları yıkılarak yeniden yapılmaya başlandı.

Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftalarda İzmir Çanakkale karayolu üzerinde bulunan Hürriyet Caddesi’ndeki yolun orta refüjüne yayaların geçişini engellemek amacıyla tel örgü çekti. İzmir-Çanakkale Karayolunun, halk arasında bilinen adıyla Eski Garaj ve BP Kavşağı arasındaki bölümde bulunan orta refüj, yayalar karşıdan karşıya geçmek için kullanılıyordu. Araç trafiğinin son derece yoğun olduğu bu cadde üzerinde yayaların alt geçit yerine orta refüjü kullanarak karşıdan karşıya geçmesi zaman zaman ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden oluyordu.

ENGELLİLERİN KULLANMASI İMKANSIZDI

Daha önce birçok trafik kazasının yaşandığı, kaza sonucu birçok vatandaşın yaşamını yitirdiği Hürriyet Caddesi üzerindeki orta refüj, Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yayaların kullanımını önlemek için 2 metrelik kafes tel örgü ile örüldü. Yayaların orta refüj yerine cadde üzerinde bulunan iki adet alt geçidi kullanması için yapılan bu çalışmanın kısa sürede bitirildi. Ancak alt geçitlerin girişinde bulunan engelli rampalarının dik olması vatandaşlardan yoğun eleştiri alıyordu. Engelli vatandaşların alt geçitleri kullanmasını imkansız hale getiren engelli rampaları yıkılarak yenilenmeye başlandı. Bölgedeki basın kuruluşlarının vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine gündeme taşıdığı engelli rampalarının yenilenmeye başlaması vatandaş tarafından olumlu karşılandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler