131019098
19 Nisan 2024, Cuma

GÜNDEMDE BORÇLANMA YOK

4 Ağustos 2015, Salı 10:44

     


Aliağa Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısını bu akşam saat 18.00’de gerçekleştirecek. Belediye meclis üyelerine gönderilen gündemde imar ile ilgili konulan yine çoğunlukta. Meclis gündem maddelerinin değişmez maddesi ‘30 milyon borçlanma’ konusu bu kez gündemde yok ama; belediyeye ait gayrimenkullerin satışı konulu maddeler gündemde geniş yer tutuyor. 7 Temmuz 2015 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ile başlayacak olan toplantıda, Samurlu Mahallesi 154 kV Çakmaktepe TES-Aliağa II TM Enerji Hattı güzergâhına isabet eden, tapu kütüğünde mülkiyeti Belediyeye ait olan 49 nolu parselin 4.149,70 m2'si üzerinde irtifak hakkı tesisi için kıymet takdir komisyonlarınca tespit edilen toplam 24.898,20 TL bedelle TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü lehine irtifak hakkı tesisi kurulması talebi görüşülecek. Gündeminde ayrıca, Hacıömerli Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Belediyeye ait olan 106 ada 1 nolu parselin Hacıömerli halkı lehine kullanılması adına, 10 yıllığına bedelsiz olarak Hacıömerli Mahallesi Muhtarlığına 5393 sayılı yasanın 18/e bendine göre tahsis yapılması talebi de meclis gündeminde yer alacak konular arasında.

KADRO KONUSU DA GÜNDEMDE

Toplantıda, Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliğe istinaden; 1.Dereceli Yapı Kontrol Müdürü, 1.Dereceli Ruhsat ve Denetim Müdürü, 1.Dereceli 1 adet Uzman, 6.Dereceli 2 adet Mühendis, 7.Dereceli 3 adet Tekniker, 8. Dereceli 2 adet Tekniker, 8.Dereceli 7 adet Memur, 7.Dereceli 4 adet Memur, 6.Dereceli 5 adet Memur, 5.Dereceli 6 adet Memur kadrolarının ihdas edilmesi konusunu da gündemde yer alan konular arasında. Belediye Meclisinin geçtiğimiz Nisan ayında 148 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 1. derece Mühendis kadrosunda Tam Zamanlı Hizmet Sözleşmesiyle çalıştırılacak personelin; Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 184 sayılı genelgesiyle belirlenen unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla aylık net ücretinin belirlenmesi ve yılı içinde gelecek zamların aynen yansıtılması hususlarına da meclis gündeminde yer alacak.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR OYLANACAK

Ağustos ayı meclis toplantısında görüşülmesi planlanan ‘Komisyondan Gelen Raporlar’ başlığı altındaki maddeler ise gündemde şu şekilde yer alacak;

1- İlçemiz Şehitkemal Mahallesi, Helvacı tapulama sahası 15k 2a paftada bulunan mülkiyeti Belediyemize ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında serbest nizam 2 kat konut alanı olarak planlı 351 ada 5 numaralı parselin tamamının, 351 ada 6 numaralı parselin ise bir kısmının "Belediye Hizmet Alanına (Açık ve kapalı spor tesisler ile sosyo-kültürel tesisler yer alabilir.)" dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. 

2- İlçemiz Bozköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesi'ne ait olan 675 nolu parselin, üzerine yaklaşık 35 yıl önce ev yaptığından dolayı satın alma talebinde bulunan Nuh ALTINKAYA'ya satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. 

3- İlçemiz Bozköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesine ait olan 626 nolu parselin, üzerine yaklaşık 40 yıl önce ev yaptığından dolayı satın alma talebinde bulunan Güney ÇAM'a satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. 

4- İlçemiz Bozköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesi'ne ait olan 627 ve 628 nolu parsellerin kendi parseli olan 629 nolu parsele sınır olduğu ve kendi yerine geçişin 627-628 nolu parseller üzerinden yapıldığı gerekçesiyle, satın alma talebinde bulunan Samiye ALTIN'a satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

5- İlçemiz Bozköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesi'ne ait olan 681 nolu parselin, üzerine 25 yıl önce ev yapan Ertan ŞEN'e satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

6- İlçemiz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol, park alanı, çocuk bahçesi, kreş alanı ve otopark olarak planlı olan 7683 parselde bulunan 1/4 (668.50 m2) Ziya BÜLBÜL hissesinin, mülkiyeti Belediyemize ait olan uygun bir parsel ile 5393 sayılı yasanın18/e bendine göre takas yapılması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

7- İlçemiz, Atatürk Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E:1.50 ayrık nizam 6 kat konut alanında kalan Orhan Naci YALÇIN'a ait 6536 numaralı 65 m2 yüzölçümlü parselin minimum cephe ve derinlik şartlarını sağlamadığı ve tek başına inşaat izni bulunmadığından, ayrıca söz konusu parselin yanındaki 6535 numaralı parsele de bina yapıldığından, mağduriyetinin giderilmesi için 6536 numaralı parselin yeşil alana çevrilip, karşılığında mülkiyeti Belediyeye ait bir parselle takas yapılması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

8- İlçemiz, Yeni Mahalle 356 ada, 3 numaralı 248,00 m2 yüzölçümlü parselde bulunan 17,00 m2 Belediye hissemizin, diğer hissedar Selçuk YILDIRIM'a satılması talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

9- İlçemiz Yenişakran Mahallesi, 23M 2d pafta, 61 ada, 1 numaralı parsele yönelik plan notu belirlenmesine ilişkin hazırlanan imar plan değişikliği talebinin oybirliği ile uygun görülmediğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

10- İlçemiz Bozköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesine ait olan 630 nolu parselin, üzerine yaklaşık 40 yıl önce ev yapıldığından dolayı satın alma talebinde bulunan Başcan YARAVLI'ya satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

11- İlçemiz Bozköy Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesi'ne ait olan 646 nolu parselin, üzerine yaklaşık 25 yıl önce ev yaptığından dolayı satın alma talebinde bulunan Ergun ADIGÜZEL'e satışının mümkün olmayıp, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taşınmazın satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler