131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ACAR, “ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

4 Ağustos 2016, Perşembe 06:41

     


15 Temmuz’daki darbe girişimi, Aliağa Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti Grubunun verdiği gündem dışı önerge ile kınandı. Başkan Serkan Acar, darbe girişimine karşı ülkenin tamamında bir duruş sergilendiğini belirterek, “Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Aliağa Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar Başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan Ağustos ayı toplantısında gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler de görüşüldü. İki ay öncesine kadar yapılan tüm toplantılarda sürekli olarak Meclis gündemine alınan, ancak her defasında oy çokluğu ile reddedilen 30 Milyon TL borçlanma yetkisi, muhalefetin önerisi doğrultusunda artık projelendirilerek meclis gündemine alınmaya başladı. Buna göre, toplantıda Şakran Kapalı Pazar Yeri yapımında kullanılmak üzere 2 Milyon 500 bin TL, Helvacı Kapalı Pazaryeri yapımında kullanılmak üzere 2 Milyon TL, iş makinesi ve çöp kamyonu alımında kullanılmak üzere 1 Milyon 500 bin TL ve Şakran Sahil Bandı düzenlemesinde kullanılmak üzere 1 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan Bütçe Komisyonu Raporu ile İmar Komisyonları raporları oybirliği ile kabul edildi. CHP’li Meclis Üyesi Ulviye Öztürk, gündem maddesi hakkında yaptığı konuşmada, 30 milyon TL borçlanma yetkisinin muhalefetin önerisi doğrultusunda projelendirilerek meclis gündemine alınmasının sevindirici olduğunu belirtti.

“SANAYİ İMARLARINI YAPMAK BİZE NASİP OLDU”

Komisyondan gelen raporlar arasında yer alan, 1/1000 ölçekli Kyme-Bozhöyük 1. ve 3. Derece Arkeolojik SİT Alanları Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İlave Revizyonu ve Sanayi Bölgesi Uygulama İmar Planı Revizyonunun onaylanması hususunun oy birliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporu da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesi hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Acar, “Sanayicilerimiz tarafından beklenen bir plandı. Sanayi imarlarını yapmayı Allah bu meclise nasip etti. Hem sanayicilerimize, hem Aliağalılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ALLAH BİR DAHA NASİP ETMESİN”

Toplantıda AK Parti Grubunun, 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün kınanmasına ilişkin temenni kararı alınması yönündeki gündem dışı önergesi oy birliği ile gündeme alındı. Temenni kararı oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Serkan Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tamamında olduğu gibi Aliağa’da da birlik ve beraberlik içerisinde bu olaya karşı bir duruş sergilendi. Ben bu duruşa destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bir daha da böyle bir şey nasip etmesin. Belediyemiz, gerek meclisi ile gerek birimleri ile tüm imkanları ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin ve milletimizin emrindedir. Bu topraklara hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Temenni kararı ile ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Kazım Ulaş ise, “15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü ve onun işbirlikçilerinin darbe girişimi ile ülkemiz uçurumun kenarından döndü. Darbe kalkışmasının ilk saatlerinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak parti farkı gözetmeksizin bu vatan için, millet için canını seve seve vermeye hazır olan tüm vatandaşlarımız meydanlara, sokaklara akmıştır. Hepsinden Allah razı olsun. Bu uğurda verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimiz daim eylesin. Böyle hainlere de bir daha fırsat vermesin. Aliağa’da da bu kalkışmanın ilk saatlerinden itibaren Kaymakamımıza, Emniyet Müdürümüze, Jandarma Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerimize, siyasi partilerin ilçe başkanlarına, Demokrasi Meydanı’nda 18 günden bu yana nöbet tutan Aliağa Halkına da çok teşekkür ediyorum. Aliağa Belediyesi'nin kardeş şehri Bosna Hersek'ten gelen Kakanj Belediye Başkanı ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza yapılan ikramlar ve maddi desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Serkan Acar’a da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. CHP’li Meclis Üyesi Ulviye Öztürk de, Başkan Acar ve Kazım Ulaş ile aynı düşünceleri paylaştığını belirterek darbe girişimini kınadı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler