131019098
29 Mart 2024, Cuma

AÇILAN ŞİRKET SAYISI KAPANANLARI GEÇTİ

5 Ocak 2018, Cuma 06:27

     


Türkiye’de sanayisi en güçlü ilçelerden biri olan Aliağa, 2017 yılını da oldukça hareketli geçirdi. 2017 yılında ilçede açılan firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,24 oranında artarken, kapanan firma sayısında ise 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 47 oranında azalma oldu.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 2017 yılında ALTO’ya 191 şirketin kayıt yaptırdığını, 63 firmanın ise kaydını sildirdiğini belirtti. Aliağa iş dünyası olarak ülke ve bölge ekonomisine yön vermeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Saka, “2016 yılının tamamında ilçemizde toplamda 181 şirket kurulmuştu. 2017 yılında bu rakam yüzde 5,2 düzeyinde artarak kurulan şirket sayısı 191’e yükseldi. 2017 yılında kentte kapanan şirket sayısı ise 119’dan 63’e geriledi. Böylece kapanan şirket sayısında düşüş oranı yüzde 47’yi bulmuş oldu. Tüm bu istatistikler yatırımların yoğunlaştığı ilçedeki, ekonomik hareketi göstermesi açısından son derece sevindirici” dedi.

ALİAĞA İŞ DÜNYASINA TEŞEKKÜR

Türkiye’nin hedeflerine Aliağa gibi ticaret ve sanayi kentlerinin yoğun çalışmaları ile ulaşacağını sözlerine ekleyen Saka, “Aliağa iş dünyası, içerisinde bulunduğumuz şartlara rağmen yatırımdan, üretimden vazgeçmiyor. Bu süreçte en önemli hedefimiz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam daha fazla ihracat. Yeni açılan şirketlerimizle birlikte Aliağa’mızın ekonomideki başarısı sürecek ve kentimizin yıldızı daha da parlayacaktır. Büyük bir özveriyle çalışan ve kentimizin geleceğine yatırım yapan girişimcilerimize ve iş dünyamızın tüm temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AİDAT VE BELGE ÜCRETLERİNDE FİYAT ARTIŞI OLMADI

Aliağa’nın bu süreçte Türkiye geneline göre daha iyi bir performans sergilediğine dikkat çeken Başkan Saka, ALTO üyelerinin finansmana erişimlerini kolaylaştırma noktasında attıkları adımların açılan firma sayısındaki artışta etkili olduğunu belirtti. Nefes Kredisi başta olmak üzere KOSGEB işbirliğinde Aliağa iş dünyasına son bir yılda önemli katkılar sağladıklarının altını çizen Saka, “Bununla birlikte piyasalarda yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen yatırımdan, üretimden vazgeçmeyerek yeni istihdam alanları oluşturma çabası içerisinde olan üyelerimize, Oda olarak somut bir katkı sunmak amacıyla 2018 yılında aidat ve tüm belge ücretlerinde fiyat artışına gitmedik. Yeni yılda da Oda olarak üyelerimize en uygun hizmeti; en hızlı ve en kaliteli şekilde vermeye devam edeceğiz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler