131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EMEKLİLER 57 LİRALIK ZAMMA TEPKİLİ

5 Ocak 2018, Cuma 06:19

     


Emeklilere yapılan enflasyon zammına ilişkin, Emekli-Sen Genel Başkanı, “Bu zam, cebimize girmeden geri alınan bir zamdır. Önce vergileri arttırıp, sonra size zam yaptık diyorlar. Emeklilerin aylıkları ile geçinmesi mümkün değil.” dedi

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 2018 emekli ve memur zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.69 olarak açıklanması üzerine memur ve emeklilerine doğan enflasyon zammı hakkıyla ilgili Beysülen, “Emekliler aylığını yetiremiyor.” dedi

Emeklilere yapılan 57 liralık zam hakkında konuşan Veli Beysülen, “Ocak ayı itibariyle iğneden ipliğe kadar her şeye zam geldiği bir ülkede emeklilere yapılan ortalama 57 liralık zam, verilmeden alınan bir zamdır. Hükümet yılbaşına girerken vergilere %20 oranında zam yaptı. Emeklilere verdiği zammı ise Aralık ayına göre belirledi. Tüm temel tüketim ürünlerinin fiyatlarında ciddi bir artış var. Biz ekmek ve makarna ile karnımızı doyuran bir ülke haline geldik.” değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiye’nin KHK ve OHAL ile baskı altına alındığını ifade eden Veli Beysülen, “İnsanlar yaşananlar karşısında sesini çıkaramaz hale geldiler. Zamlara ilişkin vatandaşların ses çıkaramamasının ve tepki verilmemesinin nedeni, kafasını dışarı çıkarana polisi ile ve çıkardığı KHK’ler ile baskı uygulayan bir hükümetin olmasından kaynaklıdır. Örgütlü yapıların da eksiklikleri var ancak, yönetimin uyguladığı baskıları da unutmamak lazım…” şeklinde konuştu. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışının tehlikeli bir anlayış olduğunu vurgulayan Beysülen, “Ülkeye demokrasiyi getirebilmek adına sıranın bize gelmesini beklemeden mücadele etmeliyiz.” dedi.

‘Torunlarımıza hediye alamaz olduk’

Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ise, “Bu ülkede emekliler en son düşünülen kesim… Bizlere, ölümü bekleyen, ekonomiye katkısı olmayan vatandaşlar gözüyle bakıyorlar. Bu zam oranı ve anlayış devletin toplumla olan ilişkilerinin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. İnsan artık torununa bile bir şey almaya çekinir hale geldi. Türkiye’de işçi sınıfının yaşadığı sıkıntıların devamını yaşıyoruz. Emekli-Sen olarak bize yapılan haksızlıkları hem üyelerimize ve diğer tüm vatandaşlara anlatacağız. Bu devletin içerisinde yaşayan 10 milyon emekliyiz ve haklarımızı alana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler