131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ALTO’DAN MESLEKİ YETERLİLİK BİLGİLENDİRMESİ

5 Şubat 2016, Cuma 06:01

     


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki 40 meslek grubunda çalışan ve çalışacak olan kişiler için zorunlu kılınan “Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu” hakkında Bilgilendirme Toplantısı, 9 Şubat Salı günü, saat 14.00’da, Aliağa Ticaret Odası M.Ender Seminer Salonunda gerçekleştirilecek. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) işbirliğiyle, Aliağa iş dünyasına yönelik ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu’ ile ilgili bilgilendirmenin yapılacağı toplantıya, MYK Uzman Yardımcısı Mustafa Özgen de katılacak.

BAŞVURULAR TOPLANTI SONUNDA ALINACAK

Toplantıda Özgen, Mesleki Yeterlilik Belgesi alma süreciyle ilgili işverenlere ve çalışanlara yönelik bilgi verecek ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Toplantı sonrasında ise sınav ve belgelendirme hizmeti almak isteyen katılımcılardan talepler alınacak. Mesleki Yeterlilik Belgesini 26 Mayıs 2016 tarihine kadar almayanların söz konusu alanlara istihdam edilmeyeceğini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Bu konuda firmalarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kesinlikle istihdam edilemeyecek. Çalışanlar mutlaka belgelerini almalı” dedi.

BELGE ŞARTI ARANAN 40 MESLEK

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilen 40 meslekler arasında, “Ahşap Kalıpçısı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Alüminyum Kaynakçısı, Bacacı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Çelik Kaynakçısı, Direnç Kaynak Ayarcısı, Doğalgaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı, Doğalgaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli, Doğalgaz İşletme Bakım Operatörü, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Hidrolik Pnömatikçi, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Kaynak Operatörü, Makine Bakımcı, Otomotiv Elektromekanikçisi, Otomotiv Mekanikçisi, Otomotiv Montajcısı, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçısı ve Yangın Yalıtımcısı” yer alıyor. 

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler