131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ALİAĞA ADLİYESİ MİNİKLERİ AĞIRLADI

5 Mart 2015, Perşembe 10:05

     


Cumhuriyet İlkokulu 3-B sınıfı öğrencilerini ağırlayan Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, öğrencilere Adliye binasını gezdirirken adliyeyle ilgili merak ettikleri konularda bilgiler verdi.

Aliağa Adliyesi, dün Cumhuriyet İlkokulu 3-B sınıfı öğrencilerini ağırladı. Çocuklara meslekleri tanıtmak maksadıyla gerçekleştirilen ziyarette, kurumları tanımak isteyen öğrencilerin ilk adresi Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur’ un yanı oldu. Dur, öğrencilerin adliye çalışmaları ve adliye çalışanları hakkındaki sorularına cevap verdi. Sınıf Öğretmeni Ayşe Acaroğlugözetiminde yapılan Adliye ziyaretinde öğrenciler adliye birimlerini gezerek, birimler hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

DUR, “GELECEKTE HEPSİNİN HAYALİNDE BİR MESLEK VAR”

Öğrencilere bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunan Başsavcı Dur, sene sonunda en fazla kitap okuyan öğrenciye adliye olarak bir hediye vereceklerinin sözünü verirken, “Esas olan çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmaktır, bunu kazandıktan sonra hepsinin önü çok açık. Gelecekte mutlaka hepsinin hayalinde bir meslek var. Bizler çocukların meslekleri tanımaları için kendi üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Bu anlamda herkese kapımız her zaman açıktır” dedi.

Öğrencilerin Hayat Bilgisi dersindeki kazanımlarını pekiştirmek istediklerini dile getiren Sınıf Öğretmeni Ayşe Acaroğlu ise, “Biz çocuklarımıza işlediğimiz derslerde gelecekte olmak istedikleri mesleklerle ilgili bilgiler veriyoruz. Bu mesleklerden bir tanesi de Hukuk alanındaki meslekler. Çocuklar istedikleri mesleklerle ilgili konuları merak ediyorlar. Bu kapsamda adliye binasının nasıl bir yer olduğu ve burada neler yapıldığını göstermek için adliyeyi ziyaret ettik. Hükümet Konağı’na bağlı diğer birimleri de ziyaret edip çocuklarımıza tanıtacağız” şeklinde konuştu. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler