131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

5 Mart 2015, Perşembe 09:41

     


Aliağa Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 16 gündem maddesi görüşüldü. Maddeler kapsamında Belediye Encümeni'nin 26 Şubat 2015 tarihli kararına istinaden; İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nün, İzmir 3.İdare Mahkemesinin ilamı gereğince, Aliağa’da yapacağı kadastro çalışmalarında 6 adet bilirkişinin seçilmesi hususunu içeren 16. madde oy çokluğu ile kabul edildi. 14. madde Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonu'na, diğer maddeler ise oylanarak İmar Komisyonu’na havale edildi.

KADRO İHDASINA YİNE RED

2014 Mayıs ayından itibaren meclis gündemine alınan norm kadro ihdası ile ilgili 7. madde önceki meclis toplantılarında olduğu gibi oy çokluğu ile reddedildi. Komisyondan gelen raporlar ise komisyondan geldiği şekliyle oylanarak kabul edildi.

30 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA MADDESİ İLK KEZ YER ALMADI

Serkan Acar'ın Belediye Başkanı seçildikten sonraki tüm meclis toplantılarında oylanan ve 30 Milyon TL borçlanma talebini içeren madde, bu kez meclis gündeminde yer almadı.

ULAŞ, 'İZMİR CADDESİ TRAFİĞE KAPANMASIN DERSEK SIKINTI OLUR'

İmar planında 10 metre genişliğinde taşıt yolu olarak planlı olan mevcut İzmir Caddesi’nin 10 metrelik yaya yolu olarak planlanmasına yönelik hazırlanan imar plân tadilatının onaylanması hususunu içeren 11. maddenin mecliste okunmasının ardından AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Kazım Ulaş söz aldı. Ulaş, "Sayın Başkanım İzmir Caddesi'ni fiilen trafiğe kapattınız. Hava muhalefetinden dolayı da yapılan çalışmalarda aksama oldu. Biz bu saatten sonra burası trafiğe kapatılmasın dediğimizde de sıkıntı olacak" dedi.

ACAR, 'TRAFİĞE KAPATILMA KARARI BİZDEN ÖNCE ALINMIŞTIR'

Yapılan oylamanın, İzmir Caddesi'ni trafiğe kapatma amacı ile değil, imarda tadilatların olması amacı ile yapıldığını belirten Başkan Acar ise, “Burada caddeyi trafiğe kapatma kararı almıyoruz. Caddenin trafiğe kapatılması 2013 yılında meclis kararı ile zaten alınmış ve UKOME tarafından da onaylanmış. Biz sadece imar tadilatlarının yapılması gerektiğini söylüyoruz "diye konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler