131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

İZMİR CADDESİ ESNAFI ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR

5 Mart 2015, Perşembe 09:57

     


Aliağa’nın en işlek caddelerinden biri olan 'İzmir Caddesi'nde en kısa zamanda tamamlanması hedeflenerek başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Aliağa Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların beklenen sürede tamamlanmaması sebebiyle zor günler geçiren esnaf, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Bir önceki belediye yönetimi zamanında alınan karar çerçevesinde uygulamaya geçirilen Çarşı Projesi’nin tamamlanmasıyla trafiğe kapatılacak olan İzmir Cadde’si üzerindeki dükkân sahipleri, devam eden çalışmalarla ilgili şikâyet ve isteklerini dile getirdi.

ALİ SEVİM,“GÜZEL BİR ŞEYLER YAPILMAK İSTENİYOR”

Kötü hava koşulları nedeniyle uzayan çalışmaların tüm esnafı etkilediğini söyleyencadde esnaflarından Ali Sevim; “Akşam Başkanımız geldi. Kendisiyle konuştuk. Çalışmaların en kısa zamanda bitirileceğini ifade etti. Kış şartlarında uzayan çalışmalar bizim gibi herkesi etkiledi. Ama yapacak da bir şey yok. Sonu güzellik olan bir çalışmanın da cefası olacak elbette. Bunu bilmek lazım. İyi niyetli olunduğunu düşünüyorum. Güzel bir şeyler yapılmak isteniyor, önünü de tıkamamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

MURAT DEMİR,“İFLAS ETTİM”

Çalışmalar nedeniyle işlerinin kötüye gittiğini ifade eden Murat Demir, “Ben iflas ettim. 60 günde 60-70 milyar zararım var. Dükkânımı devrettim, gidiyorum. Şans oyunu makinam haftada 15 milyar oyun yaparken bu miktar bir anda 1 milyara düştü. Çalışmalar sonrası durumu yaşamadan göremeyiz. İşler belki iyi olacak, belki kötü bilemiyorum” dedi.

ARİF GÖKÇE, “ÇALIŞMALARIN UZAMASI, ÖZELLİKLE KİRACI OLAN ESNAFI OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Çalışmalar bittiğinde oluşturulacak olan çarşının esnafa katkı sağlayacağını dile getiren Arif Gökçe, “Çarşıyı oluşturamadığımız için zaten senelerdir iş yapamıyorduk. Bir güzellik istiyorsan oraya ulaşmak için bir takım bedeller olacaktır. Biz de bir süreliğine daha bu sıkıntıyı çekeceğiz. Bundan 10-12 sene önce de buranın trafiğe kapatılması gündeme gelmiş ama bu kabul edilmemişti. O günlerden bugüne bir türlü burada çarşıyı oluşturamıyoruz. Bu açıdan memnunuz, ama çalışmaların uzaması özellikle kiracı olan esnafı olumsuz etkiledi” dedi.

NALAN ÖZTÜRK, “TEK İSTEDİĞİMİZ SÜRECİN HIZLANDIRILMASI”

İşlerin çok aksaması sebebiyle şikâyetler daha fazla diyen Nalan Öztürk, “Çalışmalar sabah 8-8.30’da başlıyor, 17.00’da bitiyor. Belediyenin arkasındaki park nasıl 48 saat içerisinde bitirildiyse, burada da daha yoğun bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda tüm esnaf mağdur. Böyle bir durumda da belediyenin bu işe biraz daha hız vermesi gerektiğini düşünüyorum. Tek istediğimiz sürecin hızlandırılması” dedi.

UĞUR KASAP,“BİZE KATMA DEĞER DE KATACAK”

Yürütülen çalışmalar nedeniyle esnafın işlerinin olumsuz etkilendiğini dile getiren Kuyumcu Uğur Kasap, “Caddemizin güzel olacağından şüphemiz yok. Bize katma değer de katacak. Biraz uzadı gibi geldi sadece. İşleyişin nasıl ilerlediğini bilmiyoruz. Bunu hava muhalefeti de etkilemiş olabilir. Tabi ki sıkıntımız var ama sonu iyi olacağı için sabrediyoruz. Yaşayıp göreceğiz” dedi.

Zirai ilaç alışverişi yapmak üzere cadde üzerindeki dükkânlardan birine müşteri olarak gelen Ziraat Mühendisi Bülent Akkaş ise “Alışveriş yapmaya geldim, ama şu an yol çalışmaları nedeniyle arabamla giremiyorum. Nasıl alışveriş yapacağım? Ticari tarım ilacı almak için buradayım. Başka satan dükkân da yok. Burası özellikli bir dükkân. Bahçedeki hububat ilaç bekliyor. Alışverişimi yapamadım. Bütün köyler de buradan alışveriş yapıyor” diye konuştu. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler