131019098
16 Nisan 2024, Salı

DÜKKÂNLAR SU ALTINDA KALDI

5 Mayıs 2016, Perşembe 06:35

     


Aliağa’da dün sabah saatlerinde yaklaşık bir saat etkili olan sağanak yağmur, İzmir Caddesi’ndeki birçok işyerinde de su baskınlarına yol açtı. Aliağa Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonucu yeniden düzenlenen İzmir Caddesi’nde, kısa süreli yağan yağmur sonrası iş yerleri sular altında kaldı. Güne yaşanan su baskınıyla başlayan cadde esnafı, işyerlerine dolan suları tahliye etmek için uzun uğraşlar verdi.

"BAŞKAN'A YAĞMURLU HAVADA SU YOK"

Dükkânlarındaki suyu kendi imkânlarıyla tahliye etmeye çalışan iş yeri sahipleri yaşanan duruma isyan etti. İşyerinin neredeyse tamamı sular altında kalan cadde esnaflarından Aslı Öz, her yağmurda aynı mağduriyeti yaşadıklarını ifade ederek tepkisini dile getirdi. Caddede yapılan düzenleme sonrası zeminin yükseltildiğini belirten Öz, “Şu caddede yapılan görsellere bir bakın bir de bizim ettiğimiz şu zarara. Her yağmurda biz aynı şeyi yaşıyoruz. Bu olacak iş değil. En az 7-8 bin lira zararım var. Zararımızı kim karşılayacak? 8 senedir bu caddede esnaflık yapıyorum. 8 senedir bir kere bile yağmur girmeyen dükkânım bu sene sel altında. Çoğu zaman yağış olacak diye geceden gelip dükkânımda önlem almaya çalışıyorum. Karşımdaki oyuncakçı ve yanımdaki telefoncuda da her taraf su içinde. Caddede ettiği zararlar yüzünden değişmeyen esnaf kalmadı. Yılların esnafları dükkânlarını bırakıyor. Başkana kendi elimle oy attım, bir daha oyumu alamayacak. Kendisiyle bir dahaki seçimde görüşeceğiz. Bu saatten sonra yağmurlu havada su bulamaz” diye konuştu. Yağış sonrası Aliağa Belediye’sine ait ekipler, caddede uzun süre temizlik çalışması yaptı. Baştan aşağıya yıkanan cadde, çamurlu yağmur sularından arındırıldı.

Dün sabahın erken saatlerinde gelen sağanak yağmur ilçenin farklı yerlerinde hayatı olumsuz etkiledi. Kısa bir sürede şiddetini arttırarak bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su taşkınları yaşandı. Bazı caddelerde meydana gelen asfaltlardaki çökmeler sebebiyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler