131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Soruşturmayla ilgili konuştu: ‘KENDİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK’

5 Haziran 2017, Pazartesi 10:15

     


Belediye Başkanı Serkan Acar, İçişleri Bakanlığı’nın kendisi hakkında verdiği soruşturma iznine ilişkin açıklamalarda bulundu. Acar, “Bizim kendimizden şüphemiz yok. İddiaların yüzde 90’ı hakkında olumsuz görüş verilmiş. Aziz Bey de 390 yılla yargılandı ama neticede iddiaların haksız olduğu ortaya çıktı ve beraat etti.” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında verdiği soruşturma iznine ilişkin Egede Son Söz’e açıklamalarda bulundu. Başkan Acar, bakanlık müfettişlerinin iddiaların yüzde 90’ına olumsuz görüş verdiğini vurgularken yargılama süreçlerinin her belediye başkanı için doğal bir gelişme olduğunu söyledi. Acar, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı ve 5 yıl sonunda beraat ettiği tarihi büyükşehir davası üzerinden de örnek verdi.

‘HİZMET EDİYORSANIZ MUTLAKA ŞİKAYETE UĞRARSINIZ’

Yargılama sürecinin doğal olduğunu ifade eden Başkan Acar, “Türkiye’deki her belediye başkanı için bu tür izinler verilir. Yargılama süreci olur. Bu doğal bir süreçtir. Sonunda haklı haksız ortaya çıkar. Neticede siz bir şeyler yapıyorsanız, bürokraside hizmet ediyorsanız mutlaka şikayete uğrarsınız. Birileri bundan rahatsız olur ve bu yöntemleri kullanabilir. Siyaset olabilir, işin içinde farklı şeyler olabilir. Bilemiyoruz. Bu çok doğal bir şeydir. Oturursanız, bir iş yapmıyorsanız kimse rahatsız olmaz ve 5 sene sonra gidersiniz. Bir iş yapıyorsanız bunlar olur.” dedi.

‘NE MUTLU Kİ HUKUK DEVLETİNDE YAŞIYORUZ’

Başkan Acar, “Atalarımız, ‘İş yapan bürokrat mahkemeden başını kaldıramaz’ der. İş yapmazsanız sıkıntı yok. Bu çok doğaldır. Allah’a şükür oradaki ithamlar, iddialar müfettiş tarafından incelenmiş. Yüzde 90’ı hakkında olumsuz görüş verilmiş. Şüphe duydukları ve usul hakkında kendilerince uygun bulmadıkları şeyler var ki biz o noktada aynı fikirde değiliz. Bunlarla ilgili yargılama süreci olsun demiş. Mahkemeye gidecek bir durumdan bizim rahatsız olmamız mümkün mü? Ne mutlu ki hukuk devletinde yaşıyoruz.” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU’NU ÖRNEK GÖSTERDİ

Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun davası üzerinden yaptığı açıklamada, “Mahkemeye gider, iddiayı ortaya atan delillerini ortaya koyar, savunma mekanizması da kendi delillerini ortaya koyar neticede hakimlerimiz kararını verir. Buna da herkes razı gelir. Bu çok doğaldır ve her belediye başkanı için vardır. Bugün Aziz Bey de 390 yılla yargılandı ama neticede iddiaların haksız olduğu ortaya çıktı ve beraat etti. Yargı süreci dahi başlamamış bir konu bu. Daha Danıştay süreci olacak, akabinde savcılık inceleyecek, kuvvetli şüphe var mı yok mu ona bakacak. Akabinde dava açacak. Sonra iddialar ortaya konacak. Herkes hakkında iddialar olabilir ki biz yöneticiyiz” dedi.

‘HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKACAK’

Mahkeme önünde haklılıklarının ortaya çıkacağını söyleyen Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bunlar dün de vardı bugün de var yarın da olacak. Aksi bir şey söylemek mümkün mü? Ama şunu söyleyebilirim; Bizim kendimizden şüphemiz yok. O konuda çok rahatız. Bu bizim için sevindiricidir. Bir şeyleri dışarıda dedikodu yaparak değil mahkeme önünde konuşmak işin ciddiyetidir. Dışarıda konuşarak çamur at izi kalsın yöntemiyle yapılması daha rahatsız edicidir. Mahkeme önünde zaten bizim haklılığımız ortaya çıkacaktır. En azından o hakkın doğuyor. Kendini savunabilme hakkın doğuyor. Benim için mutluluk verici bir gelişme. Hukuk devletindeyiz bunlara alışmak lazım. Kimse mahkeme önüne çıkmaktan korkmamalıdır. Biz de korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

ACAR’IN HAKKINDAKİ İDDİALAR NELER?

İçişleri Bakanlığı, İzmir Caddesi Düzenlemesi, Ağapark Projesi, Avcı Ramadan Projesi, Hayvan Barınağı gibi büyük ve kapsamlı işlerin tamamının ihalesiz yaptırıldığı, yaptırılan işlerin bedellerinin halen ödenmediği, sponsorlar aracılığı ile yapıldığı ve yaptırıldığı ifade edilen işlerin belediyeye fatura edilip, ödendiği, belediyede odası bulunan ve gayrı resmi olarak başdanışman olarak görev yapan bir kişinin, işadamlarından sponsorluk adı altında para aldığı, tehdit ve şantajla baskı oluşturulup, esnaf ve özellikle demir çelik fabrikaları başta olmak üzere sanayicilerden ihalesiz yapılan işlerin paralarının ödeneceği bahanesiyle büyük miktarlarda para alınıp belediye hesabı dışında belediyeden birkaç kişinin bildiği başka yerlere aktırıldığı iddiaları ile ilgili soruşturma açılması izni vermişti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler