131019098
28 Mart 2024, Perşembe

DÜNYA İNTERNET KLAVYE ŞAMPİYONASI’NDA DERECEYE GİRDİ

5 Haziran 2020, Cuma 06:10

     


INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya İnternet Klavye Şampiyonası finallerine Aliağa’dan katılan Ümit Şeker, Anadilde 27'nci, Çokdilli'de 23'ncü oldu. Şeker, bugüne kadar katıldığı birçok yarışmada büyük başarılar elde etti.

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya genelinde katılan on binlerce yarışmacının katıldığı Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Finalleri, 1490 yarışmacının katılımıyla 14 Nisan-1 Haziran 2020 tarihleri arasında yapıldı. Yarışmalara; Türkiye, Arjantin, Avustralya, Belçika, İsviçre, Çekya, Almanya, Mısır, İspanya, Fransa, Hırvatistan, Macaristan, Hindistan, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Fas, Malezya, Nijerya, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Slovakya, İngiltere, ABD ve Vietnam olmak üzere 30 ülke katıldı. Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verildi. Türkiye Klavye Milli Takımı, biri dünya rekoru olmak üzere 3 şampiyonluk, 2 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere 8 madalya kazanarak takım halinde bu yıl da Dünya Şampiyonu oldu.

Yetkililerden duyarlılık bekliyor

Yarışmaya Aliağa’dan katılan, önceki yıllarda yer aldığı yarışmalarda da büyük başarılar elde eden Ümit Şeker, Anadilde 27'nci, Çokdilli'de 23'ncü oldu. Kısıtlı imkanlara rağmen yarışmada dereceye giren Şeker, hiçbir sponsor desteği almadan uluslar arası yarışmalara katılarak Aliağa’nın adını duyurduğunu vurguladı. İlçede klavye eğitimleri vermek, Türkiye ve Dünya Şampiyonalarına yarışmacılar, katipler yetiştirmek istediğini bir kez daha dile getiren Ümit Şeker, bu konuda ilçedeki yetkililerden duyarlılık beklediğini söyledi.

Dünya rekorları ve şampiyonlukları var

Ümit Şeker’in daha önce katıldığı çeşitli organizasyonlardan dakikada 117, 132 ve 138 sözcük yazarak elde ettiği Dünya Rekorları, Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında da dereceleri bulunuyor. Şeker, 2019 yılında Aliağa Belediyesi/ASEV adına katılmış olduğu Türkiye Şampiyonasında Türkiye 8’nciliği ve çok dilli yarışmada da Türkiye 4’ncülüğü elde etti. Yine aynı yıl Aliağa adına katıldığı Dünya Şampiyonası’nda ise Anadilde 24 ve çok dilli yarışmada 25’nci oldu. 13 Kasım 2019 yılında Çekya’nın organize etmiş olduğu Uluslararası Çekya ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonası’nda ise 4’ncü oldu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler