131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

SU VEREYDİ İYİYDİ

5 Ağustos 2015, Çarşamba 11:14

     


(Haberin başlığı Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli tv. Programında yayınlanan bir skeçten alıntıdır)

İZSU Genel Müdürlüğünün bunaltıcı yaz aylarında Aliağa’daki su kesintileri vatandaşları iyice çileden çıkardı. Günde 7-8 saati bulan su kesintileri nedeniyle dar gelirli vatandaş içecek su bile bulmakta zorlanıyor. Aliağa’da ekonomik ömrünü tamamlamış su şebekelerinin yenilenmesi gerekçesiyle yaz aylarının başından bu yana sıklıkla yaşanan su kesintileri vatandaşın sabrını taşırdı. İçme suyu şebekeleri çok eski olduğu için olması muhtemel arızaların önüne geçmek adına bu çalışmaları yaptıklarını belirterek neredeyse ayda 2-3 gün ilçenin suyunu kesen İZSU yetkilileri, vatandaşlardan gelen tepkilere de geçiştirme cevaplar veriyor.

İZSU’YA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle iyice bunalan Aliağalı vatandaşlar, bunun üzerine su kesintilerinin de eklenmesiyle İZSU’yu eleştiri yağmuruna tutuyor. Özellikle son bir aydır giderek sıklaşan ilçedeki su kesintileri sosyal medyada vatandaşların tepsini gösteren paylaşımlara konu oluyor. Genellikle Kurtuluş Mahallesi, Siteler Mahallesi, Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Yalı Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Kazım Dirik Mahallesi’nde sıklıkla yaşanan su kesintileri yoğun tepkilere neden oluyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YORUMLARI

Sosyal medyadaki paylaşımlarında su kesintilerini eleştiren ifadelere yer veren Aliağalı vatandaşlar, İZSU’nun belirli aralıklarla yaptığı su kesintisi duyurularına,” Hat bakımınız yerin dibine batsın bıktırdınız artık”, “Ne bitmez hat bakım onarımıymış bu. Her ay 2-3 gün kesiliyor”, “Daha ne kadar sürecek bu bakım? Gerçekten insanlar isyan etmeye başladı” “Her gece sabaha kadar sular kesiliyor, o da yetmezmiş gibi gündüzleri de kesiliyor. Hat bakımınız yerin dibine batsın, imza toplanmaya başlandı, gerekli sayıya ulaştığında merkezinize bildirilecek, bıktırdınız artık” ifadeleriyle yorum yapıyor.

İZSU’NUN ŞİKAYET DİLEKÇESİNE CEVABI

Bir vatandaşın su kesintileri ile ilgili İZSU Genel Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu şikayet dilekçesine yetkililerin cevabı işe şöyle: “İlgi e-mail başvurusunda İzmir İli, Aliağa İlçesinde ikamet ettiğiniz ve sürekli su kesintisi yaşadığından bahsedilmektedir. Aliağa ilçesinin içme suyu şebekesi eski ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle çok sık arızalar meydana gelmekte, arızaların tamiri içinde su kesintisi yapma mecburiyeti olmaktadır. Ayrıca TEDAŞ hatlarındaki arızalar nedeni ile de su kesintileri yapılmaktadır. İdaremiz tarafından sorunlara kalıcı çözüm getirilmesi için içme suyu yenileme ihalesi yapılmıştır. Ancak yüklenici firmanın işi tamamlamaması nedeni ile içme suyu şebekesi yenileme işi fesih edilmiştir. İmalatı yapılamayan kısımların yeniden ihalesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Yeni ihale kapsamında yarım kalan yenilenmeyen kısımların inşaatının yapılması ile su kesintileri sorunu giderilecektir. Bilgilerinize rica ederim.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler