131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SİVAS KONGRESİ’NİN 96. YILI KUTLANDI

5 Eylül 2015, Cumartesi 11:13

     


Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivas Kongresi’nin 96. Yıl Dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Sivas Kongresi’nin 95. Yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Sivaslılar Derneği tarafından düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, CHP Parti İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Durukan Işık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik ve Alevi Kültür Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü ve Sivaslılar katıldı.

Kendisi de aslen Sivaslı olan Kaymakam Bayram Yılmaz törende, “Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 96. Yıl dönümünde Aliağa’da yaşayan hemşerilerimle beraber olmaktan çok mutluyum” dedi. 4 Eylül’ü her yıl büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik ise, Sivaslı olmaktan duydukları gururu dile getirdi.

ALİAĞA’DA 6 BİN 500 SİVASLI YAŞIYOR

4 Eylül’ün Sivaslılar için Milli bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta gerçekleştirdiği önemli bir kongrenin, bir tarihi günün yıl dönümü. O gün Cumhuriyet’in temelleri atılmıştı. Sivas’ımız o süreçte Atatürk’ü 108 gün misafir etmiştir. Atatürk de bu tarihi günü hiç unutmamıştır. Hatta o dönem Sivas’ın başkent olması bile düşünülmüştür. Biz de böylesi önemli bir günün yaşandığı şehirden olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

6 bin 500 civarında Sivaslının yaşadığı Aliağa’daki hemşehri derneklerinin kültürel zenginliğin korunmasındaki önemine vurgu yapan, Kaymakam Bayram Yılmaz, “Bu tip dernekler insanların dayanışmasını sağlıyor. Ortaya bir kültürel zenginlik çıkıyor. Vatandaşla kurumlar arası köprü görevi yapan bu dernekler insanların birlikte hareket etme kültürüne de katkı sağlıyor. Sivil toplum kuruluşları ne kadar güçlenirse toplumsal uyum ve hassasiyet de o kadar artacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SİVASLI OLMAK BİZİM İÇİN ONURDUR”

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik ise, “4 Eylül Sivas ve Sivaslılar için olduğu kadar, Türk milleti için de önemlidir. Çünkü bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür. Bu önemli gün Sivas’ta her yıl büyük bir coşku içinde kutlanmaktadır. 4 Eylül aynı zamanda Sivaslının Mustafa Kemal Atatürk’e sadakatinin ve misafirperverliğinin tescillendiği gündür. Bu anlamda Sivas bizim için önemli, Sivaslı olmak bizim için onurdur” dedi. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler