131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ALİAĞA’DAKİ SAVCILARIN YERİ DEĞİŞTİ

5 Eylül 2016, Pazartesi 06:51

     


HSYK Birinci Dairesi'nce yayımlanan kararnamelerle adli ve idari yargıda bin 418 hakim ve Cumhuriyet Savcısının görev yeri değişti. Görev yeri değişen hakim ve savcılar arasında Aliağa’dan da isimler var.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi "2016 Yılı Eylül Ayı Adli ve İdari Yargı Kararnamelerini" yayımladı. Buna göre adli yargıda bin 314 hakim ve cumhuriyet savcısı ile idari yargıda 104 hakimin görev yerleri değişti. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Önder Kabasakal Ankara Batı Hakimliği'ne getirildi. Kabasakal, kararnamede görev yeri değişen tek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Öte yandan Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de kongre yapılmasına ilişkin kararına yönelik ihtiyati tedbir kararı alan Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yunus Aras ise Tekirdağ Hakimliği'ne atandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zafer Koç İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Durdu Özer ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne getirildi.

956 HAKİM VE SAVCI MESLEĞE KABUL EDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üçüncü Dairesi de 956 adli yargı hakimi adayı ve Cumhuriyet Savcısı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. HSYK'nın internet sitesinde, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilenlerin listesi yayımlandı. Söz konusu 956 hakim ve savcı adayının görev yerleri 7 Eylül Çarşamba günü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kura töreniyle belirlenecek.

ALİAĞA’DAN DA ATAMALAR VAR

Kararnameye göre Aliağa’da görev yapan hakim ve savcılardan da görev yeri değişenler oldu. Cumhuriyet Savcısı Evrim Atay İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sin Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na, Hakim Emre Binici ise İstanbul Hakimliği’ne atandı. Daha önce Aliağa’da Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Bağlar da Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler