131019098
29 Mart 2024, Cuma

GÜNDEMLERİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM

5 Ekim 2015, Pazartesi 11:18

     


7 Haziran seçimlerinin ardından kurulamayan hükümet, koalisyon görüşmeleri, erken seçim tartışmaları derken, Türkiye yeniden seçim atmosferine girdi.

1 Kasım 2015’te seçmen, tekrar sandık başına gitmeye hazırlanırken siyasi liderler seçim hazırlıklarına başladı. Partilerin elden geçirdikleri seçim beyannameleri ve artan vaatleri kamuoyunda da dikkat çekti. Aliağalı Pazar esnafı, “zor süreçler her zaman küçük esnafı, emekli ve orta gelirliyi etkiliyor” dedi.

“ÜLKENİN ZENGİNLERİ HER KOŞULDA KAZANIYOR”

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala partilerin birbirleriyle rekabeti ve seçim vaatleri, mecliste ve medyada tekrar yer bulmaya başladı. Seçim vaatleri arasında olan istikrar, istihdam ve ekonomi vurgusu Aliağalı seçmenler arasında da farklı yorumlamaları beraberinde getirdi. Aliağalı Pazar esnafı seçimden beklentilerini dile getirdi.

Mehmet Güvenç (80)- Ülke olarak mutsuzuz. Ülkenin zenginleri her zaman kazanıyor. Yoksul halk için ülkede hâkim olan belirsiz süreç ve yaşam şartları yılgınlık oluşturdu. Seçim sonrası düzelmesini umut ediyoruz.

Mustafa Köklü (55)- Hükümet bizim için hiçbir şey yapmıyor. Bize bir şey vermiyor. Erken seçim süreci her şeyi etkiledi. Sol bu seçimde güzel şeyler vaat etti. Yerine de getirmelerini umuyoruz.

“KÜÇÜK ESNAF VE VATANDAŞ HEP AYNI SIKINTI İÇİNDE”

Hüseyin Şentürk (44)- Seçimin sonucu ne olursa olsun bu ülkede küçük esnaf ve vatandaş hep aynı sıkıntı içinde yaşamaya davam ediyor. Beklentilerimiz hep aynı ama değişen bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ülkem adına ümitsizim.

Yaşar Koç (63)- Kendi kabuğumuzda yaşıyoruz. Geçim derdine düşmüşüz. Her şey para demek de değil. İbadet ve düşüncede özgürüz. Paramız oldukça da alıp istediğimizi yiyebiliyoruz. Ülkemiz için seçim sonucu ne olursa olsun, huzur diliyorum.

“SEÇİMDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN REFAHINI BEKLİYORUZ”

Bestami Salam (55)- Pazar esnafı olarak piyasanın düzelmesini ümit ediyoruz. Her şey pahalılaştı. Zor günler her zaman için emekliyi, orta gelirliyi, askeri bekliyor. Seçim ne olursa olsun bunlar değişmiyor.

Hasan Hüseyin Tosun (66)- Seçim sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin huzur ve refahını bekliyoruz. Artık şehit haberleri gelemesin istiyoruz.

Önder Akbaş (24)- Satışlarımız bu sene hep durgundu. Seçimden sonra her esnaf gibi bizim beklentimiz de ekonominin düzelmesi, satışların canlanması.

Hakan Aslan (44)- Vatana millete hayırlı olması ilk temennimiz. Aynı bayrak altında birlik beraberliğe ihtiyacımız var ama piyasaların da artık düzelmesini istiyoruz. (EMEL OTURAK-VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler