131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SANAT SOKAĞINA MÜZİSYEN HEYKELLERİ

5 Ekim 2015, Pazartesi 10:57

     


Aliağa Belediyesi tarafından, Zeytinli Park’ın Onat Kutlar Caddesi’ne bakan bölümünde oluşturulan Sanat Sokağı müzisyen heykelleriyle süslendi.

Aliağa Belediyesi’nin Sanat Sokağı Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelindi. Zeytinli Park ile Onat Kutlar Caddesi arasında yer alan bölümle oluşturulan Sanat Sokağı’na dikilen müzisyen heykelleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Sokağı görsel açıdan zenginleştirmek amacıyla dikilen heykeller görenlerin ilgisini çekiyor. Heykeller, kontrbas, yan flüt, kanun ve akordeon çalan müzisyenleri simgeliyor. Sokağa renk katan heykeller ile hatıra fotoğrafı çektiren Aliağalılar, bu kareleri sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

“ÖZENLE TASARLADIĞIMIZ SANAT SOKAĞINA RENK KATTI”

Türk şair, yazar ve düşünce adamı Onat Kutlar’ın adını taşıyan cadde üzerinde kurulan sanat sokağının kente prestij kazandıracağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Kent estetiği konusunda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Artık son rötuşları yapılan sanat sokağı projemiz çerçevesinde; insanların ilgisini çekeceğini düşünerek, tamamen görsel amaçla yaptırdığımız heykeller, her bir metrekaresini önem ve özenle tasarladığımız sanat sokağına renk kattı. Ayrıca daha ilk gününden hayranlık uyandırması bizleri son derece mutlu etti” diye konuştu. Başkan Acar, birbirinden anlamlı görsel materyaller ile Aliağa caddelerini zenginleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler