131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ADNAN SAKA: ‘HÜKUMETİN ALDIĞI KARARLAR BÜYÜMEYE POZİTİF YANSIR’

5 Ekim 2016, Çarşamba 06:51

     


Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, tüketici kredileri ile kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili açıklanan kararları değerlendirdi. Saka, Hükümetin aldığı bu tür önemli ekonomik kararların, ticaretin canlanmasına ve ekonomideki büyümeye pozitif yönde katkı sağlayacağını söyledi.

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak amacıyla alacağı her türlü düzenlemeye destek verdiklerini ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kredi kartları, konut kredileri ve tüketici kredileriyle ilgili kararlardan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz. Bu kararların piyasalarda kısa sürede etkisini göstereceği ve ekonominin canlanmasına katkıda bulunacağını ümit ediyoruz” diye konuştu. Saka, kredi kartında taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini söyledi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CANLANMASINDA OLUMLU OLACAK”

Ticari hayatta yaşanan sıkıntılar nedeniyle tüccarların zor günler geçirdiğini kaydeden Saka, kredi kartlarında taksit sayısının artırılması ve kredi kartı borçlarına 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkânı getirilmesinin piyasalara olumlu yansıyacağını belirtti. Konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değeri oranına ilişkin sınırın yüzde 75’ten yüzde 80’e çıkarılmasının satışlara olumlu yansıyacağını ifade eden Saka, “Konut kredilerinde bankaların yaptığı faiz indirimleri ve bunun yanı sıra peşinat ödemesindeki oranın düşürülmesi vatandaşların ev sahibi olması için önemli imkanları ortaya çıkarmaktadır. Bu kararlar ekonominin lokomotifi konumunda bulunan inşaat sektörünün de canlanmasında olumlu olacaktır” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler