131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA TÜRKİYE'NİN SİGORTASI OLACAK

5 Aralık 2016, Pazartesi 07:07

     


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'de doğalgazın kesintiye uğramaması için başlatılan FSRU Projesi'ni bu ay Aliağa'da hayata geçiriyor. Yeni Asır gazetesinden Emirhan Ergen'in haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İzmir'e yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz terminali müjdesi verdi. Bakan Albayrak, "FSRU projelerimizin ilkini Aralık ayında Aliağa'da hayata geçiriyoruz. Bu proje hem enerjimize enerji katacak hem de İzmirimize tarihi bir proje kazandıracağız" dedi.

İZMİR'E TARİHİ PROJE

İzmir'in, Türkiye'nin enerji alanındaki önemine vurgu yapan Bakan Albayrak, FSRU projesiyle İzmir'e tarihi bir proje kazandırılacağını vurguladı. FSRU projesinin arz güvenliği stratejisinin en önemli ayaklarından biri olduğunu da belirten Albayrak, " Yeni dönem arz güvenliği stratejimizin en önemli ayağı olan FSRU projelerimizin ilkini Aralık ayı içerisinde Aliağa'da hayata geçireceğiz. Hem enerjimize enerji katacak hem de İzmir'e tarihi bir proje kazandıracağız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

YÜZER LNG

Kamu-özel işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek projeyle Aliağa'da yüzer bir LNG terminali gelecek. Bu gemide doğalgaz sıvılaştırılmış halde depolanacak. Türkiye'de doğalgaza ihtiyaç duyulduğunda ya da doğalgaz arzında çeşitli sebeplerle bir problem yaşandığında bu gemideki doğalgaz kısa süre içerisinde devreye alınıp kullanılabilecek. Böylece, Türkiye doğalgazda arz güvenliğine sahip olacak, doğalgazda herhangi bir kesinti yaşanmayacak. Yüzer LNG terminali diye de adlandırılan floating storage and regasification (FSRU) gemisine sahip 11 ülke bulunuyor. 11 ülkede toplam 18 adet FRSU gemisi bulunuyor.

SAKA: DOĞALGAZIN SİGORTASI OLACAK

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Aliağa'da hayata geçireceği projeyle Türkiye'nin doğalgaz sigortasının sağlanacağını dile getirdi. Saka, Türkiye'de ilk kez İzmir'de gerçekleşecek projeyle Türkiye'nin doğalgazda ülkelere bağımlılığının önüne geçileceğini belirterek, "Türkiye'de bir ilk olacak. Arz tehlikesi yaşandığı anlarda bu önlenmiş olacak. Bunun yanı sıra Türkiye'nin gaz konusunda Rus gazına ve diğer ülkelerin gazına bağımlılığını da önleyecek. Aliağa, projeyle birlikte Türkiye'nin doğalgaz sigortası olacak diyebiliriz." dedi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler