131019098
19 Mart 2024, Salı

KAPASİTE RAPORU İÇİN ANKARA’YA GİTTİLER

5 Aralık 2016, Pazartesi 07:01

     


İzmir'de aralarında Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın da olduğu 7 ilçenin ticaret odası başkanı, ‘Kapasite raporlarının EBSO lobisiyle ilçe ticaret odaları tarafından verilmesinin engellendiği’ iddiasını Ankara'ya taşıdı.

İzmir’deki 7 ilçenin ticaret odası başkanları, İzmir milletvekilleriyle görüşmek üzere Ankara'ya gitti. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un kapasite raporlarının EBSO lobisiyle ilçe ticaret odaları tarafından verilmesinin engellendiği iddiası üzerine, ilçe oda başkanları konuyu Ankara'ya taşıma kararı aldı. Ankara'ya giden heyette TTO Başkanı Olgun'un yanı sıra Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Tire Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Şentürk, Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır ve Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu yer aldı. Heyete Ödemiş Ticaret Odası'nın da destek verdiği ancak yönetimin düşmesi nedeniyle katılamadığı açıklandı. Heyet, Ankara'da ticaret odalarına kapasite raporu yetkisi verilmesi, ticaret odalarının ticaret-sanayi odası olması gibi talepleri götürdü. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İzmir Milletvekili Necip Kalkan yönetiminde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti'nin İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık ve Kerem Ali Sürekli de katıldı.

“EBSO BİZİ YOK ETMEK İSTİYOR”

Toplantıda oda başkanları, "EBSO yetkilerimizi elimizden aldı. Kapasite raporu veremiyoruz. Kendilerine teklifte bulunduk. 'Raporları biz verelim parası size yatsın' dedik ama kabul etmediler. EBSO Başkanı TOBB'daki koltuğunu biz kardeşlerinin aleyhinde kullanıyor. Hakkımızı arayınca bizi arayıp 'size savaş açıyorum' dedi. Bizim kimse ile sorunumuz yok ama EBSO bizi yok etmek istiyor. İlçelerde resen üye kaydı yapıyor. Bir üyeyi bölgesinde oda varken 160 km öteye gidip gelmeye mahkum etmek yanlış" görüşlerini dile getirdi.

“STK'LAR KENDİLERİ BİNALİ YILDIRIM'IN VİZYONUNA UYDURACAK”

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, "İzmir'de bu STK'lar genel siyaset ile bugüne kadar ayakta durmaya çalıştı. Ama artık yolun sonu geldi. Duruşunuz bunları korkuttu, size olan tehditleri ondan. İzmir Başbakan kentidir. STK'lar kendileri Binali Yıldırım'ın vizyonuna uyduracak. İstanbul dükalığına son verdik, İzmir'de dükalığa müsaade etmeyiz" dedi. Oda başkanlarının taleplerini tek tek dinleyen Hüseyin Kocabıyık, "Bu uygulamanın esası ekonomi bilimine ters. Biz her ilçeye üniversite açmaya çalışırken odaların yetkisizleştirilmesi de nereden çıktı. Size savaş açtılarsa siz de onlara savaş açın. Arkanızda T.C. Hükümeti var" diye konuştu.

ACİL TOPLANTI YAPILACAK

EBSO ile ilk polemik yaşayan vekilin kendisi olduğunu söyleyen Hamza Dağ "Bu, yetki gaspı. 'Nasıl olsa biz yaparız, kimse ses çıkaramaz' anlayışını yıktığınız için sizi tebrik ediyorum" diye konuştu. Kerem Ali Sürekli de, "Biz İzmir milletvekilleri olarak acil bir toplantı yapıp bu konu ile ilgili bir yol haritası çizeceğiz" ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler