131019098
29 Mart 2024, Cuma

ENGELSİZ BİR ALİAĞA İÇİN BULUŞTULAR

5 Aralık 2017, Salı 06:34

     


3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Aliağa Engelsiz Kafe’de bir araya gelen Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri ve çok sayıda konuk günün anlam ve önemine değinen konuşmaların ardından kahvaltı yaptı

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti ve STK temsilcileri ile Aliağalı vatandaşlar katılım gösterdi.

Dernek Başkanı İbrahim Erdemir konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tarihçesine değinerek, “152 ülkede olduğu gibi ülkemizde de engelli sorunlarına çözüm üretmek amacıyla değişik etkinlikler ve farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Gerek devlet büyüklerimiz gerek Kaymakamımız gerekse Belediye Başkanımız bizlerin ilçemizde engelsizce yaşayabilmemiz, günlük hayata katılım sağlayabilmemiz adına gerekli adımları atıyorlar. Bizlerin bugün için en önemli talebi, devletimizin en üst kademesine kadar bu konuda eğitimden geçmesi ve tedbirler alınmasıdır.” dedi.

‘Herkes engelli adayıdır’

Kahvaltı da söz alan Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz ilçemizdeki her türlü sosyal ve resmi programlarda yer alıyorlar. Görüyorum ki Aliağalı vatandaşlarımız da bu önemli günde engelli kardeşlerimizi yalnız bırakmadılar. Unutmamak gerekir ki engellilik kişinin kendi tercihi değildir. Bazen doğuştan bazen ise geçirilen kazalar sonucunda her birimiz bir gün başına gelebilecek bir durumdur. Bu yüzden herkes bir engelli adayı olduğu gerçeğini bilerek bu konuda duyarlılık göstermelidir. Dolayısıyla engelliler de bu toplumun parçasıdır. Bizlere düşen kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımını sağlamaya yönelik adımlar atmaktır. Bizler Aliağa’da bu anlamda adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yılmaz’dan sonra söz alan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “ Engellilerimizin her sorunu bizim de sorunumuz olduğu için biz engelli vatandaşlarımız için attığımız her adımda mutlu oluyoruz. Umarız Engelsiz bir Aliağa’yı hep beraber oluşturacağız.” dedi. Program konuşmaların ardından kahvaltı servisi ile devam etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler