131019098
19 Mart 2024, Salı

İKİ İLÇE BAŞKANINDAN ORTAK KANI: BECERİKSİZLİK

5 Aralık 2017, Salı 06:42

     


Aliağa Belediyesi’nin 5 yıllığına kiraya vermek istediği akaryakıt istasyonu ihalesinin son dakikada iptal edilmesinin yankıları devam ediyor.

Belediye tarafından 30 Kasım Perşembe günü saat 14.10’da yapılacağı duyurulan ve 801 ada 10 parsel üzerinde bulunan akaryakıt, LPG satış istasyonu, idari bina, market, oto yıkama ve müştemilatının 5 yıl süre ile kiraya verilmesi ihalesi, tüm hazırlıkların yapılması ve ihaleye katılacak olanların Encümen Toplantı Salonu’na alınmasının ardından iptalini CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz tam bir komedi olarak değerlendirdi. Durmaz “Kentin imar planları bilgisinin ana kaynağı ve sahibi olan belediyenin, kendisine ait olan benzin istasyonunun imar durumunu bilmeden ihaleye çıkması ve ihale başlarken imar durumunun uygun olmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etmesi Aliağa’nın ne denli beceriksiz bir idare eliyle yönetildiğinin tartışmasız bir kanıtıdır.” dedi.

2016’DA TAMAMEN YIKILMIŞTI

Kiralanacak olan benzin istasyonunun 1/5000’lik planlarda yer almadığı gerekçe gösterilerek ihalesinin iptalini eleştiren Durmaz “İptal gerekçesinde benzinliğin 1/5000’lik planlarda yer almadığı için yeni ruhsat alamayacağı gerekçe gösterilmiştir. Kritik soru şudur. Bütün Aliağa’nın bildiği gibi bu belediye yönetimi 2016 yılında benzinliğin eski yapılarını tamamen yıkarak tüm istasyonu yeniden inşa etmiştir. Eğer bu yer planlarda istasyon ruhsatı verilebilecek yer olarak işaretli değilse 2016 yılında yeniden yapılan bu benzinliğe ruhsat verilemez, ruhsat tamamen iptal edilirdi. Bu durumda Belediye ya doğru bilgi vermiyor ya da bilgi doğruysa halen çalışan benzinliğin ruhsatı yasal değil. Elbette her iki durumda belediye yönetimi adına bir skandaldır.” şeklinde konuştu.

“BİR ÇOK KONUDA OLDUĞU GİBİ BECERİKSİZLİK YAPTILAR”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da aynı istasyonun daha önce ihalesiz olarak bir tek firmaya verilmeye çalışıldığını vurgulayarak “Burası hatırlanacağı üzere daha önce tek bir firmaya verilmek isteniyordu. Biz bunun doğru olmadığını söyledik. Meclis üyelerinin ortak görüş bildirmesinin ardından ihaleye çıkıldı ama maalesef belediye yönetimi bir çok konuda olduğu gibi yine bu konuda da beceriksizlik yapmış ve daha öncesinden tedbir alınması gereken konular dikkate alınmadan ihaleye çıkılmıştır. Yaklaşık 30 firma oraya davet edildi, ihale dökümanı aldı, teminat yatırıp ihaleye girdi ama ihalenin iptal olduğu söylendi. Bu, bir belediyeye, belediyeciliğe yakışmayan harekettir.” dedi.

“BİR OYUN BOZULDU”

Katılan firmaların ihale ilanında öngörülen muhammen bedelin çok üstünde rakamlar teklif ettiğini açıklayan Yaşar Akbulut “İhaleye katılacak olan firmalardan görüştüğümüz bazıları, tekliflerinin aylık 100 bin liradan başladığını ve rakamların duruma göre 200 bin liralara kadar çıkabileceğini söylediler. Daha önce bir firmaya ihalesiz olarak sadece isim hakkı 5 yıllığına 500 bin dolara verilmek istenen ve yıllık 118 bin lira gibi düşük bir muhammen bedelle açılan ihale için bunlar çok önemli rakamlar. Burada bir oyunun da bozulduğunu görüyoruz. İhalesiz olarak tek bir firmaya kiralanarak nasıl bir şahsi menfaat sağlanacaksa, meclis üyelerinin kararlı tutumu sayesinde bu engellenmiş oldu. Ancak, maalesef yine kendi istedikleri gibi sonuçlanmayacağını anlayınca, şaibeli bir şekilde ihaleyi iptal ettiler. Bu beceriksiz ve acemice yönetim tarzını Aliağa hak etmiyor. Bütün bu yapılanları kamuoyu zamanı geldiğinde en doğru şekilde değerlendirecektir.” şeklinde konuştu.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler