131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MİLLİ EĞİTİM, VATANDAŞLA BULUŞTU

6 Ocak 2017, Cuma 06:27

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Vatandaşla Buluşma Toplantısı" düzenledi. Öğrenci velileri çocuklarının yaşadığı sıkıntılıları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'yle paylaştı. Derse, yöneltilen soruları not aldı ve bahsedilen okullar hakkında yaptıkları çalışmaları aktardı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı ve planladığı çalışmaları öğrenci velileri ve öğretmenlerle paylaşmak için "Vatandaşla Buluşma Toplantısı" düzenledi. Dün Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan buluşmada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, slayt gösterimi eşliğinde milli eğitim çalışanları, örgün eğitim kurumları, özel büro faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği, toplu taşıma, okulların fiziki koşulları ve Aliağa'da öğrenim gören öğrencilerin başarı durumları hakkında bilgi verdi. "Vatandaşla Buluşma Toplantısı"nın bundan sonra da düzenli olarak her ayın ilk salı günü yapılması planlanıyor.

'İSTİKRARLI YÜKSELİŞ İYİDİR'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verilerine dayanarak son dört yılda Aliağa'nın TEOG'daki başarı sırasını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Aliağa 2013 Kasım ayı sonuçlarında otuz ilçe arasında onuncu sırada yer alırken 2014'te Nisan'da dokuzuncu 2014 Kasım'da 7. sıraya yükseldi. 2015 yılında başarı grafiğini yükseltmeye devam eden Aliağa, Nisan ve Kasım TEOG'larında altıncı sırada yer aldı. 2016 Nisan TEOG'unda ise beşinci sıraya kadar ilerledi. Yükselen başarı grafiğini değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse istikrarlı başarının önemine dikkat çekti. Hedeflerinin otuz ilçe arasında ilk üçe girmek olduğunu belirten Derse, "istikrarlı yükseliş daha iyidir" dedi.

'TEKLİ EĞİTİME GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Derse, öğretmen, öğrenci ve derslik konuları hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı istatistik ortalamalarını da aktardı. Aliağa'daki okur yazarlık oranının yüzde yüz olduğunu söyleyen Derse, on beş öğrenciye bir öğretmen, her dersliğe 30 öğrenci düştüğü bilgisini verdi. Bu istatistiklerin Aliağa'nın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Derse, 2019'a kadar Aliağa'da tekli eğitime geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

"SİZİN SESİNİZE KULAK VERMELİYİZ'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, toplantının finalinde kısa bir değerlendirme yaptı. Vatandaşlara açık toplantıların yanlış anlaşılabileceği için riskli olduğunu dile getiren Derse, "Sizlerin sesine kulak vermemiz gerekiyor. Biz bu gömleği üzerimize giyerek yola çıktık. Bizim için öğrencilerimiz çok kıymetli. Gerçekten Aliağa'da insana değer veren bir kadro görev yapıyor." dedi. Öğretmenlere de seslenen Derse, kendisi düşünen ve karar veren öğrenciler yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

VELİLER ŞİKAYETLERİNİ İLETTİ

"Vatandaşla Buluşma Toplantısı"nın ikinci bölümünde öğrenci velileri çocuklarının eğitim gördüğü okullardaki sıkıntıları Milli Eğitim Müdürü'ne iletti. Okullarda konferans ve spor salonlarının olmaması, rehberlik öğretmeni eksikliği, okulların depreme dayanıklılığı, fiziki koşulları ve öğretmenlerin akademik yetersizliği öğrenci velilerinin şikayetleri arasında yer aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, yöneltilen soruları not aldı ve bahsedilen okullar hakkında yaptıkları çalışmaları aktardı.

(İSMAİL AFACAN)







 
Son Eklenen Haberler