131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

YENİ HASTANE KONUSU ANKARA’DA

6 Ocak 2017, Cuma 06:28

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ilçeye yapılacak olan yatırımlar ile ilgili son durumu değerlendirdi. Akbulut, özellikle hastane konusunun 2017 yılı bütçesine alınması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ ile Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili yaptığı görüşmenin detaylarını Aliağa Ekspres’e anlattı. Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ ile Aliağa'ya yapılacak yatırımların bakanlıklardaki son durumunu konuştuklarını söyleyen Akbulut, Sürekli ve Dağ’ın yatırımların takibi için Ankara’ya gittiklerini belirtti. İlçeye yapılacak olan yatırımlarla ilgili İzmir’deki bürokratik işlemleri hallettiklerini kaydeden Akbulut, “Yatırımlarla ilgili sürecin Ankara ayağı var. Hastane konusunun 2018 bütçesine kalması gibi bir sıkıntımız vardı. Hastaneyi geciktirmeden 2017 yılı bütçesine aldırmamız gerekiyordu. Onun için İzmir’deki bütün bürokratik işlemleri bitirdik. Ankara’ya hastane yatırımı ile ilgili yazılar yazıldı. Şu an Ankara’daki gelişilmeleri takip ediyoruz” diye konuştu.

HASTANE KONUSU BAKANLIKLAR VE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞÜLECEK

Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ ile Aliağa’ya yapılacak olan bu 4-5 yatırım hakkında görüştüklerini dile getiren Yaşar Akbulut, “Aliağa’ya yeni bir hastane yapılması ile ilgili konuyu Ankara’ya taşıdık. Önümüzdeki Salı ya da Çarşamba günü Ankara’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanımız ile hastane konusunu görüşeceğiz. Bu görüşmeler için randevular alınıyor.” İfadelerini kullandı.

“HİÇBİR İLÇE İÇİN BÖYLE BİR ALAN TAHSİS EDİLMEDİ”

Aliağa’nın nüfusuna, gelişmesine göre yeni hastane için belirledikleri alanının oldukça fazla olduğunu söyleyen Akbulut, “Normalde Türkiye’de hiçbir ilçe için bugüne kadar böyle bir alan tahsis edilmiş değil. Bakan Beyin hastane yapılacak alanın biraz daraltılması noktasında bizden talebi oldu. Biz de bu alanın tamamını istediğimizi söyledik. Aliağa, Türkiye’deki 957 ilçe içerisinde en hızlı büyüyen ilçe. Onun için de bu alanın gerekli olduğunu belirttik. Bu görüşmelerden dolayı hastane konusunda biraz uzama var. Ankara’ya gittiğimizde onu tekrar gidip görüşeceğiz.” dedi.

TOKİ KONUSUNDA DA GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Akbulut, ilçeye yapılacak olan TOKİ yatırımı konusunda da ilgili bakanlıklara yazıların yazıldığını kaydetti. Akbulut, “TOKİ ile ilgili hem Maliye Bakanlığı’na, hem Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazılar yazıldı. Bununla ilgili de Ankara’da görüşmeler yapacağız. İşlemlerin hızlandırılmasını ve yatırımın bir an önce hayata geçirilmesini sağlayacağız.” dedi. Bu yatırımların haricinde alt geçit ve üste geçit yatırımı ile ilgili sürecin de devam ettiğini belirten Akbulut, bu konuda herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.

İKİ PROJE DAHA VAR

Bu yatırımların yanı sıra Aliağa ile ilgili iki tane daha projelerinin bulunduğunu söyleyen Akbulut, bu konu henüz netlik kazanmadığını için projelerin neler olduğunu şuan açıklamayacaklarını, ancak Aliağa’yı çok yakından ilgilendiren iki konu olduğunu belirtti. Bu iki proje ile ilgili de İzmir’deki bürokratik işlemlerin tamamlandığını vurgulayan Akbulut, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazılarının yazıldığını, Ankara’dan projelerin onayı alınırsa bunları da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

“HASTANEYİ 2017 BÜTÇESİNE ALDIRACAĞIZ”

Çevre yolu ve İZBAN güzergahının Bergama’ya kadar uzatılması konusundaki yatırımlar ile ilgili de herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getiren Akbulut, “Çevre yolu için zaten ihale süreci başlatıldı. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak. Şu an teklifler alınıyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. İZBAN ile ilgili yine sıkıntı yok, onun da zaten her şeyi hazırlanmıştı. 2017 yılı içerisinde bu iki yatırımında yapımına başlanacak. Bu projelerin hiçbirisinde sıkıntı yok. Sadece hastanenin 2018 yılı bütçesine kalma durumu vardı. O bizi tedirgin ediyordu. Onun için özellikle 2017 yılı bütçesine alınması için çaba sarf ediyoruz. Asıl Ankara’ya gidiş sebebimiz hastane konusunu 2017 bütçesine aldırmak olacak. Milletvekilimiz Kerem Ali Sürekli yatırımlar konusunda hastane, alt geçit ve üst geçit ile ilgili kısmı takip ediyor. TOKİ, ilçeye bağlı köylere yapılacak 3 tane halı saha, bir de şu an adını açıklamadığımız iki projeyi Milletvekilimiz Hamza Dağ takip ediyor. İki vekilimiz de teşkilattan gelmeleri nedeniyle bizi çok iyi anlıyorlar. Bölgeyi de çok iyi bilmeleri açısından yatırımları ikisi takip edecekler. Biz de Ankara’da süreci birlikte yürüteceğiz.” dedi.

“ALİAĞA’DA BİR KOMEDİ YAŞIYORUZ”

Yatırımların yanı sıra, Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından yarıda kesilmesi konusunu da değerlendiren Yaşar Akbulut, bu yaşanılanları bir komedi olarak nitelendirdi. Başkan Acar’ın meclis toplantısını yarıda kesmesine çok şaşırdığını ve bir anlam veremediğini ifade eden Akbulut, “Bir belediye başkanı saat 18.00’de meclis toplantısını başlatıyor,18.30’da meclisi terk edip gidiyor. Meclisi kapattığını söylüyor. Toplantı sadece yarım saat sürüyor. Toplantı bir veya bir buçuk saat gibi uzamış olur, belki böyle bir şey yapabilirsiniz. Bunların kafalarında çok farklı şeyler var. Biz 3 yıldır diyoruz ki ‘Sayın Belediye Başkanı, Aliağa’da yapacağın yatırımlar neyse bize getir, meclis toplantısından önce meclis üyeleri, grup başkanları, ilçe başkanları oturalım, konuları görüşelim. Arkasında da bunları meclisten oybirliği ile geçirelim’. Ama baştan beri söylüyorum, bu adamların kafalarının arkasında başka şeyler var. Bu konularda şeffaf olamıyorlar. O gün toplantıyı niye bırakıp gitti onu da anlayabilmiş değiliz. Beklentisi neydi, kimden ne bekliyordu da tam tersi bir durum oldu. Meclis gündemindeki maddelerin hangisinde ayarlamalar çekti de olmadı, onu da bilmiyorum. Ondan dolayı mı meclisi terk etti bilmiyorum. Aliağa’da biz bu konuda komedi yaşıyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler