131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BELEDİYE ŞİRKET KURACAK

6 Ocak 2018, Cumartesi 06:34

     


Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilen ikinci birleşimde, belediyenin hizmet alımı için yeni bir şirket kurulması kararlaştırıldı.

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Serkan Acar’ın başkanlığında toplanan mecliste tek gündem maddesi görüşüldü. İlk oturumda gündem dışı önerge olarak gündeme alınan ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, hizmet alımı amacıyla sermayesinin tamamı Aliağa Belediyesi’ne ait limited şirket kurulması hususundaki madde meclis üyelerince oylanarak karara bağlandı.

Konuyla ilgili gündem maddesinde; “24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında 639 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 126.maddesi ile 27/06/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Ek 20. Maddenin birinci fıkrasında ‘İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22.maddesindeki limit ve şartlar ile 62.maddesinin birinci fıkrasının (e) bendindeki sınırlamalara tabi olmaksızın doğrudan hizmet alımı suretiyle birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası bu idarelere ait ve halen bu kapsamda hizmet alımı yaptığı mevcut şirketlerinden birine, bu nitelikte her hangi bir şirketi bulunmuyorsa münhasıran bu amaçla kuracakları bir şirkete gördürebilir’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle münhasıran hizmet alımı amacıyla sermayesinin tamamı Aliağa Belediyesi’ne ait, 10 bin TL sermayeli ve genel hizmetler konusunda eleman temin etmek, temizlik ve bakım hizmeti vermek, her türlü mühendislik personeli hizmeti, park, bahçe, rekreasyon alanlarının düzenlenmesi, ışıklandırılması, bakım, onarım, tadilat yapılması, projelendirilmesi hizmetleri vermek faaliyet konulu limited şirket kurulması hususunu arz ederim.” ifadeleri yer aldı.

Yapılan oylamada gündem maddesi komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Meclisin bir sonraki toplantısı 6 Şubat 2018 Salı günü saat 18.30’da yapılacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler