131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

FERHAT BALIN: “ODANIN BU YILKİ BORCU ‘483.875,90TL”

6 Ocak 2018, Cumartesi 06:41

     


Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan adayı Ferhat Balın, Başkan Yiyitalp’in ‘asılsız konuşuyorlar’ sözlerine yanıt verdi

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığına adaylığını açıklayan Ferhat Balın’ın ‘Odanın yüklü miktarda borcu var, öncelikli hedefimiz odayı bu borçtan kurtarmaktır.” sözlerine ilişkin Oda Başkanı Salih Yiyitalp’in itiraz etmesi üzerine Ferhat Balın, “Bizden belge istemişler, biz belgesiz konuşmuyoruz.” diyerek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 01.01.17-30.11.17 tarihleri arasındaki toplam mali borcunun “483.875,76 TL olduğunu açıkladı.

“2014’teki feragat kararı 1 yıllık”

Yiyitalp’in “Odamıza yapılan bu yöndeki asılsız iddialar tamamen yönetimimize karşı olumsuz algı yaratma ve karalama amaçlıdır” sözlerine de yanıt veren Ferhat Balın, “Asılsız ithamlarda bulunacak değiliz. Elimizdeki belgelere baktığımızda Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın son dönem borcu 483.875,76TL olarak görülüyor. Ancak Yiyitalp bizim adaylığımızı açıkladığımız günden itibaren borç feragatinde bulunduğunu açıkladı. Biz Perşembe günü adaylığımızı açıkladık ve odamızın borçlarının kapatılması için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Şu anki yönetim ise hafta sonu ne yapacağını düşündü ve Pazartesi günü itibariyle kendi alacaklarından feragat ettiklerini açıkladı. Bu tutarı bilemiyoruz ama yapılan hamleyi de seçimlere yönelik samimi olmayan bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Kendileri 2014 yılında borçlarından feragat ettiklerini söylemiş ancak sundukları belge bir yıl boyunca feragat ettiklerine ilişkin belgedir.” dedi.

Ferhat Balın, Yiyitalp’in “Bugüne kadar icralara ve avukatlara ödenen meblağ 300.000’e yakındır. Bu borcun %90’ını ödedik. Projelerimizi yapmak için yeterli olan bu parayı ne yazık ki, bizler geçmiş dönemin yaralarını kapatmak için harcadık.” sözlerine ilişkin ise “Odanın son dört yıllık borç dağılımlarına bakmak yeterli olacaktır. 31 Aralık’tan itibaren alınan kayıtlara göre Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 2013 yılında 22.306.29TL, 2014 yılında 356.757,31TL,2015’te 370.772,50Tl, 2016 yılında ise 408.665,26TL borcu görünmektedir. Bu yılın son ayına kadar ise açıklanan tutar 483.875,90TL’dir. Bu şekliyle ödenmiş %90 borçtansa artan bir borç miktarı görülmektedir.” şeklinde konuştu.

‘Çalıştırılan servis araçlarının S plakası yok’

Balın, Oda Başkanı Salih Yiyitalp’in “Yatırım yapan kurum ve kuruluşlara odamızın hiçbir bağlantısı yoktur. Bizim burada bulunuş amacımız zaten esnafımıza istihdam yaratmaktır. Bu nedenle bugüne kadar esnafımıza elimizden geldiği kadar istihdam yaratmayı başardık. Bugün de bunun haklı gururunu her bir üyenin güveninin ve desteğinin de bizimle olduğuna inanıyoruz.” sözlerine karşılık “Kamuya açık bir pozisyonda yalan söylememiz söz konusu bile olamazken, odamızı karalamak gibi bir amacımızda olamaz. Bizim itirazımız odanın mevcut yönetiminin işleyişinedir. Star Rafinerisi’nden alınan işlerin büyük çoğunluğunu yönetim kurulundaki arkadaşlara dağıtması adaletli bir tutum değildir. Yasal olmayan araçlarla başkanın bu iş dağılımını yaptığını muhalefet olarak kamuoyuna duyurmak bizim görevimiz. Servis olarak çalıştırdığı araçların S plakası yok. Bunu dışarıdan biri yaptığında nasıl yasal anlamda itirazlarımızı sunacaksak, Oda Başkanı yaptığında iki katı itiraz etmek durumundayız. Kurum Başkanı’nın bunu yapması kabul edilemez bir durum.” açıklamalarında bulundu.

Seçimlerden önce herkese başarılar dileyen Ferhat Balın, “Şu anki yönetimde yer alan arkadaşlar uzun yıllardır tanıdığımız, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız ancak bizim itirazımız yönetimin işleyiş tarzına ilişkin. Kendilerinin doğru bir inisiyatifle yönetemediklerini düşünüyoruz. Arkadaşlar hem genç olmanın heyecanı hem de Star Rafinerisi’ndeki iş sirkülasyonun rüzgarıyla hatalı tavırlara sürüklendiler. Oda iş alıyorsa, üyesi olan 530 kişiye de eşit bölüşüm yapmalıydı. Bunu da teknik olarak gerçekleştiremeyeceği için, veremeyeceği işi almaması gerekirdi.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler