131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KAMYONDAN DÜŞEN TEMİZLİK İŞÇİSİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

6 Mart 2015, Cuma 09:42

     


ALIAĞA Belediyesi’nde yaklaşık 2 yıldır taşeron firmaya bağlı temizlik işçisi olarak çalışan Nasreddin Yıldızhan (47), İrfan Onaran Parkı önünde 27 Şubat Cuma günü çöp konteyneri yüklü kamyonunun arkasından düşerek çarpmanın etkisiyle başından ağır yaralandı.

Kaza geçiren işçinin kızı Gülbahar Yıldızhan, olayın ardından Aliağa Devlet Hastanesi’ne getirilen babasına yeterli ilginin gösterilmediğini iddia ederek, müdahale eden doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Yıldızhan, Aliağa Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde acilen ameliyata alındı. Geçirdiği beyin ameliyatından sonra yoğun bakıma alınan Yıldızhan’ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

HASTANEDE GEREKLİ İLGİ GÖSTERİLMEDİ İDDİASI

Evli ve üç çocuk babası Yıldızhan’ın kızı Gülbahar Yıldızhan’ın iddiasına göre Nasreddin Yıldızhan’ın arkasına bindiği konteyner yüklü kamyondaki konteynerlerden birisi kaydı, çarpmanın etkisiyle kapağın açılması sonucu Yıldızhan kamyondan yere düştü. Yıldızhan’ın getirildiği Aliağa Devlet Hastanesi’nde yeterli ilginin gösterilmediği için babasına müdahale eden doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu iddia eden Gülbahar Yıldızhan, “Aliağa Devlet Hastanesi’nde Beyin Cerrahisi Bölümü’nde doktorun yeteri kadar ilgilenmemesi sebebiyle babamın sevkini istedim. Ege Üniversitesi’ne gittiğimizde babamı kalp masajıyla hayata döndürdüler ve hala komada. Buradaki doktor, hastanın çok bekletildiğini, daha erken getirilseydi bir haftada sağlığına kavuşacağını söyledi” dedi. Yıldızhan, Başkan Serkan Acar’ın bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi.

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Aliağa Devlet Hastanesi’nden alınan bilgilere göre de, düşmenin etkisiyle hasta, çekilen ilk filminde kafasında minimal düzeyde takip edilebilir, hafif bir lezyon oluştuğu gözlendiği için hasta yakınlarının rızası ile takibe alındı. Çekilen ikinci filmde kanamanın hastanın ilk geldiği ana göre bir miktar daha arttığı gözlendi. Bunun üzerine, kanamanın devam edebileceği ve hastayı hayati tehlikeye sokabileceği ön görüsüyle gerekli tedbirler alınıp, ameliyatı ve sonrasında takibinin yapılabileceği Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler