131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“KEŞKE YAPMASAYDIM” ŞAKRAN CEZAEVİNDE

6 Mayıs 2015, Çarşamba 09:57

     


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Genç Hükümlülere Yönelik Tiyatro Günleri” projesi kapsamında çeşitli illerde ceza infaz kurumu ve tutukevlerinde sahnelenen “Keşke Yapmasaydım” isimli tiyatro Oyunu Şakran Cezaevi’ndeki çocuk hükümlüler için de sahnelendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Genç Hükümlülere Yönelik Tiyatro Günleri projesi kapsamında “Keşke Yapmasaydım” isimli tiyatro oyunu 14-29 yaş aralığındaki gençlerin yoğun olarak bulunduğu ceza infaz kurumu ve tutukevlerinde sahneleniyor. Didar Sahnesi oyuncularının sahnelediği oyun dün de Yenişakran Cezaevindeki çocuk hükümlüler için sahnelendi. Gösterime İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, İzmir Gençlik Hizmetleri Müdürü Emin Küçük, Şakran Cezaevi Savcısı Güneş Okur, Çocuk Cezaevi Müdürü Vural Teymür ve kurum yetkilileri katıldı.

“HEDEFİMİZ FAYDALI İŞLER YAPMAK”

Cezaevinin Tiyatro Salonunda sahnelenen oyun 10-18 yaş arası çocuk mahkumlar ve davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Oyun izleyenlerin beğenisini topladı. Cezaevi Müdürü Vural Teymür programda yaptığı konuşmada kurum yetkilileri olarak en büyük hedeflerinin buradaki çocuk mahkumlara faydalı işler yapmak, onların buradaki zamanlarını iyi geçirmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

‘AMACIMIZ BURADAKİ GÜNLERİNİZİ MUTLU GEÇİRMENİZ’

Çocuk mahkumların cezaevinde bunduğu sürede mutlu ve kişisel gelişmelerini en iyi şekilde devam etmeleri için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden ise Teymür, çocuk mahkumlara hitaben yaptığı konuşmada: “Hepimiz anne, babanızdan ve kardeşlerinizden ayrı kalmanın ve burada bulunmanın sizler için zor olduğunun bilincindeyiz. Bu düşünceyle sizlere faydalı olup burada bulunduğunuz süreyi etkili ve mutlu geçirmeniz en büyük hedefimizdir. Sizlerin ruhsal ve kişisel gelişiminize katkıda bulunacak meslek edindirme kursları, sosyal faaliyetler, spor faaliyetleri ve kültürel etkinliklerle zamanınızı dolu dolu geçirip burada psikolog ve görevlilerimiz ile istediğiniz zaman görüşüp kendinizi iyi hissetmeniz bizleri son derece mutlu etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fatih Mehmet Öztürk ise Cezaevinde çocuklara yönelik bir tiyatro gösteriminin son derece önemli olduğunu ifade ederek, Didar Sahnesi oyuncularına sahneledikleri oyun için teşekkür etti. Tiyatro gösterimi sonunda çocuk hükümlüler tarafından Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Fatih Mehmet Öztürk’e ve Didar Sahnesi Oyuncularına çiçek takdim edildi.

Cezaevindeki çocukların cam kumlama ve boyama kurslarında yapmış oldukları bir tabloyu ise Didar Sahnesi Genel Yönetmenine Şakran Cezaevi Savcısı Güneş Okur verdi. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler