131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ÜST GEÇİT SIKINTISI

6 Mayıs 2015, Çarşamba 09:51

     


Her gün binlerce aracın geçtiği Yenişakran’da D550 Karayolu üzerinde bulunan üst geçidin asansörlerinin çalışmadığını belirten vatandaşlar, aylardır asansörlerin onarılmasını bekliyorlar.

Daha önce çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği İzmir-Çanakkale karayolunun Yenişakran’nın girişine yapılan eylemler sonucunda 4 yıl önce Karayolları tarafından bir üst geçit işa edildi. Tam da Yenişakran İlkokulu’nun önüne yapılan üst geçitten yörede yaşayan vatandaşlar çok memnun. Ancak üst geçide yapılan asansörler kısa bir süre çalıştıktan sonra arıza yapmış. Yöre sakinleri nereye başvurdularsa asansörü yaptırtamamışlar. En son çare olarak basına haber verelim demişler. ‘Gençler için asansör olmasa da olur’ diyen vatandaşlar; “Yaşlılarımız, tel örgü ile orta refüj kapatıldığı için alttan geçemiyorlar. Üst geçittin merdivenleri çok dik ve uzun, merdivenleri çıkamıyorlar. Ya sırtımıza alıp merdivenleri çıkarıyoruz, ya da araba ile 500 metre ilerideki kavşaktan dönerek karşı yola bırakıyoruz” diyerek, üst geçidin biran önce asansörlerinin yapılmasını istiyorlar.

‘ESHOT OTOBÜSLERİ YAN YOLDA DURSUN’

Diğer yandan İZBAN ile bağlantılı olarak Dikili ve Bergama seferlerine başlayan ESHOT otobüsleri Yenişakrana’da 5 ayrı durakta yolcu indirip bindiriyor. Durakların bazılarının anayol üzerinde olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, ‘Hızla akan trafikte bu otobüslerin ana yol üzerinde yolcu indirip, bindirmesi çok tehlikeli. Otobüslere binmek isteyen vatandaşlar yol üzerinde bulunan ESHOT tabelası önünde bekliyor. Bu da kazaya davetiye çıkarıyor. Bu konuda yetkililerin yardım bekliyoruz” dediler. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler