131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA KAYBOLAN İBRAHİM’İ ARIYOR

6 Mayıs 2016, Cuma 06:46

     


Aliağa Karakuzu Mahallesi’nde oturan 7 yaşındaki İbrahim Akçay, önceki gün akşam saatlerinde evinin önünde oynadığı sırada kayboldu.

Anneanne ve dedesiyle yaşadığı Karakuzu Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynayan zihinsel engelli İbrahim Akçay, önceki gün saat 18.00 sıralarında ortadan kayboldu. Bakkala gittiğini düşünerek bir süre bekleyen dede Halil İbrahim Akçay, gidebileceği yerlere bakmasına rağmen torununa ulaşamadı. Durumu muhtara bildiren dede, Jandarma Karakolu’na kayıp başvurusu yaptı. Üzerinde mavi tişört ve beyaz şapka olan İbrahim Akçay’ı bulmak için alarma geçen Jandarma ekiplerine AFAD ekipleri ve mahalle halkı da destek verdi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'na bağlı ekipler ve vatandaşlardan oluşan çok sayıda kişinin çalışmaları, Aliağa Belediyesi’nden gelen eğitimli köpek ve havadan destekli aramalar sabaha kadar sürdü. Geniş bir alanda günün ilk ışıklarına kadar, ormanlık ve dağlık alanda yapılan arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı. Anne ve babası ayrı olduğu için babaanne ve dedesiyle birlikte yaşadığı belirtilen çocuğun yakınları hayatından endişe duyduklarını belirtirken, Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner ise tek temennilerinin çocuğun bir an önce sağlıklı bir şekilde bulunması olduğunu ifade etti. Geniş çapta sürdürülen arama çalışmaları AKUT, ALKUD (Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği), Aliağa Merkez Avcılar Derneği ve köy halkının da desteğiyle devam ediyor.

(EMEL OTURAK-NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler