131019098
19 Nisan 2024, Cuma

GAZETECİYE ÇİRKİN SALDIRI

6 Temmuz 2015, Pazartesi 10:46

     


Aliağa’da yayın yapan Kuzey Ege Haber Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Bülent Pınarbaşı saldırıya uğradı. Kimliği belirlenemeyen saldırgan kayıplara karışırken, Pınarbaşı, ‘Saldırının gazetecilik mesleğine olan bir saldırı’ olduğunu söyledi. Edindiğimiz bilgilere göre; Cuma günü akşam saatlerinde gazete ofisinden gazetenin İmtiyaz Sahibi Nazan Ülkü ile birlikte evine gitmekteyken Hürriyet Caddesi üzerinde kimliği belirsiz bir kişinin fiziki saldırısına uğradı.

Pınarbaşı, saldırı sonrası 155’i aradı. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş çaplı arama yaptı. Önce Devlet Hastanesi Acil Servisine giderek tedavi olan Pınarbaşı daha sonra Merkez Polis Karakol’una gelerek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Saldırganın uzunca boylu, iri yarı birisi olduğunu belirten Pınarbaşı, “Nazan hanımla birlikte yürüyorduk, birden önüme atlayarak önce omzuma vurdu. Kim olduğuna bakmama kalmadı suratıma bir yumruk salladı. Cüsseli birisiydi. Ben karşı bile koyamadan hızla kaçtı gitti. İlk defa gördüğüm birisiydi” dedi.

‘KİMSEYLE HİÇ BİR ŞAHSİ SORUNUM YOK’

Yıllardır Aliağa’da gazetecilik yaptığını kimseyle şahsi bir husumetinin bulunmadığını belirten Bülent Pınarbaşı, “Benim kimseyle şahsi bir husumetim yok. Hele tanımadığım birisiyle hiç yok. Bu saldırının tamamen doğruları yazıp birilerinin menfaatine dokunduğum için gerçekleştiğine inanıyorum” diyerek, saldıran kişinin tetikçi olduğunu ifade etti. Gazetemizin de eski bir çalışanı olan Bülent Pınarbaşı, “Yazdıklarımızla öfkesini kabarttıklarımız, kendi kin ve nefretleri içinde boğulacaktır. Bize düşen sadece sağduyu ve sükûnetle bildiğimiz doğruları, doğru bildiğimiz şekilde yazmaya, zalime, zulme, yandaşa ve yardakçıya karşı kalemimizle mücadele etmeye devam etmektir. Yapılan saldırıyı öğrenir öğrenmez yardıma koşan, isimlerini tek tek sayamayacağım bütün dostlarım, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilci ve üyeleri, beni yalnız bırakmayan Aliağa’nın cesur yürekli insanlarına teşekkür ederim. Bu yolda yalnız yürümediğimi gösterdiğiniz için hepinize minnettarım. Bir yumrukla yolumdan döneceğimi sananlar çok yakında ne kadar yanıldıklarını acı bir şekilde anlayacaklar” diyerek daha önce müşterilerini korkutarak, karşısına adam çıkartarak, ofisine girmeye çalışarak tehdit edildiğini de belirtti. Polis, saldırganın bulunması için olayla ilgili çok yönlü araştırmayı sürdürüyor.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

Diğer yandan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetimi, Kuzey Ege Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Bülent Pınarbaşı'nın, yumruklu saldırıya uğramasını şiddetle kınayarak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ''Meslektaşımız gazeteci Pınarbaşı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırganların biran önce yakalanmasını ve adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Gazeteci kaba kuvvet, darp karşısında da olsa gerçekleri yazmaktan geri durmayacaktır. Özgür basın susturulamaz. Düşünme ve konuşma yetisini kaybetmiş saldırıyı lanetle, şiddetle kınıyoruz. Kolluk güçlerinin, kamu görevini ifa eden gazeteciye karşı yapılan bu menfur saldırının aydınlatılmasını dileriz” denildi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler