131019098
29 Mart 2024, Cuma

YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFİNDE İKİ ALİAĞALI

6 Eylül 2016, Salı 06:17

     


İzmir'de, sermayenin tabana yayılması ve ülkenin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla enerji kooperatifi kuruldu. Kooperatifin girişimcileri arasında Aliağa’nın tanınmış işadamlarından Tamer Karaman ve Muammer Ertürk de yer aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında kooperatif ile ilgili konuşan İzmir Enerji Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Kalkan, kooperatifin TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin çalışması sonucu 10 genç girişimcinin önderliğinde kurulduğunu ifade etti. İzmir Enerji Kooperatifinin, yenilenebilir enerji üretim santrallerine ortak olmak isteyen girişimcilerin küçük sermayelerle büyük yatırımlara ortak olmalarını ve sermayenin tabana yayılmasını sağlamayı hedeflediğini söyleyen Kalkan, ortakların, elektrik üreterek enerji giderlerini de azaltacağını belirtti.

“KISA SÜREDE AŞAMA KAYDEDECEĞİZ”

Enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasında etkin rol oynamayı hedeflediklerini kaydeden Çağlar Kalkan, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretmek, çevreye verilen zararı azaltmak da hedeflerimizi arasında “ diye konuştu. Kooperatifin yasal kurulumunu tamamladıklarını, güneş enerjisi santrali kurulması konusunda projelerinin bulunduğunu belirten Kalkan, kısa sürede aşama kaydetmeyi hedeflediklerini söyledi. Kooperatifin girişimcileri arasında Aliağa’nın tanınmış işadamlarından Tamer Karaman ve Muammer Ertürk de yer aldı.

(HABER: VOLKAN GÜNDÜZ – FOTOĞRAF: AA)







 
Son Eklenen Haberler