131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

VATAN PARTİSİ’NDEN EYLEMDEKİ DEMİR-ÇELİK İŞÇİLERİNE DESTEK

6 Ekim 2015, Salı 11:11

     


Aliağa’da Yeni Foça yolu üzerinde bulunan bir Demir-Çelik fabrikasında, 5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlatan Türk Metal İş’e bağlı işçilerine Vatan Partisi yaptığı ziyaretle destek verdi.

İşçileri mücadelesinde yalnız bırakmayan İzmir Vatan Partisi İl Başkanı Rıfat Mutlu, Başkan Yardımcısı Ali Karşılayan, Milletvekili Adayları Sefa Köken, Kaan Soydan Kaan, Derya Sak, Hüseyin Erdoğan, Mehmet Tarık Aktuğ, Gülbiz Tekteker, Hülya Özcan ve Bülent Şahin direniş çadırını ziyaret etti. 5 aydır maaş alamadıklarını, ailelerinin maddi ve manevi sıkıntı içinde olduklarını dile getiren işçiler, İl Başkanı Rıfat Mutlu ve milletvekili adaylarından sorunun çözümü için yardım istedi.

İşçilerin yanında olduklarını, Fabrika İşçilerine destek için geldiklerini belirten Başkan Mutlu ”5 aydan bu yana maaşlarını alamayan ve bir aydır fabrikaları kapatılmış olan işçiler ile birlikteyiz. Günümüzde gerçek anlamda çalışmaya, işçiye, iş güvenliğine, sosyal güvenliğe verilen değer belli. Bizlerde bu işçi kardeşlerimize dayanışma içinde olmaya geldik. Onların hallerini sormaya, onların hallerini öğrenmeye geldik. Gerçek anlamda Vatan Partisi olarak, onların sorunlarıyla birlikte ortak çözümü nasıl oluşturabiliriz diye konuşmaya geldik” dedi. Konuşmanın ardından İl Başkan Yardımcısı Ali Karşılayan, milletvekili adaylarını eylemde bulunan işçilere tanıttı. (NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler