131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

6 Ekim 2016, Perşembe 06:37

     


İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, yıl içerisinde belirli aralıklarla gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık tarama hizmeti Aliağa’da devam ediyor.

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda bulunan İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ait sağlık eğitim tırında vatandaşlar kapsamlı olarak sağlık taramasından geçiriliyor. Kanser, şeker, kalp, tansiyon, obezite gibi birçok konuda sağlık testinden geçirilen Aliağalılar taramaların ardında aile hekimlerine yönlendiriliyor. Sağlık eğitim tırı 17 Ekim Pazartesi gününe kadar Aliağalılara hizmet verecek. Sağlık Eğitim Aracı 7 Ekim Cuma günü de Yeni Şakran Mahallesi’nde olacak.

“ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR”

Vatandaşları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek ve bunu bir yaşam tarzı haline dönüştürülmesini istediklerini belirten Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, “Bazı hastalıklarda erken tanı hastanın hayatını kurtarabiliyor. Şeker hastalığı bunlardan birisidir. Obezite de erken tanı konması gereken bir hastalıktır. Çünkü obezite; şeker, tansiyon ve kalp hastalığını da beraberinde getiriyor. Sürekli baş ağrısı yaşayan vatandaşlarımızda mutlaka kontrolden geçmeliler. Yüksek tansiyon durumlarını vatandaş sıradan bir baş ağrısı olarak tanımlayabiliyor. Bu taramalar sırasında kişide normal değerlerden yüksek değerler ile karşılaştığımızda kişiyi uzman hekimlere yönlendiriyoruz.” Diyerek tüm Aliağalıları sağlık taramasına davet etti.

(ERKUT SERT) 







 
Son Eklenen Haberler