131019098
19 Mart 2024, Salı

ŞAKRAN’DAKİ KADIN CESEDİNİN KİMLİĞİ ÇÖZÜLÜYOR

6 Aralık 2017, Çarşamba 06:25

     


Aliağa’da 13 Ağustos Pazar günü Yeni Şakran Mahallesi’nde yol kenarında cesedi bulunan kadının kimliğini tespit etme çalışmaları sürüyor. Jandarma ekiplerinin, kadının dizindeki platin protezden yola çıkarak yaptığı çalışmalar sonucunda Gürcistan uyruklu Katiya Sadıkova’nın ismine ulaşıldı.

Çanakkale - İzmir Karayolu’nun Yeni Şakran Mahallesi, İncirlik Mevkiinde 13 Ağustos Pazar günü yol kenarında battaniyeye sarılı bulunan kadın cesedinin kimliğinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sürüyor. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin, başındaki ve vücudundaki darbeler nedeniyle işkence edildikten sonra başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edilen ve yol kenarına atılan kadının kimliğini dizindeki platin protezden çözmek için bir süredir çalışma yürütüyordu.

Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; cesedin sol bacağında bulunan platinin seri numaralarından yola çıkılarak 132 kadına ulaşıldı. Bu kadınlardan Gürcistan uyruklu Katiya Sadıkova’nın (54) 30 Kasım 2011 tarihinde İstanbul Haseki hastanesinde ameliyat olduğu, 15 Kasım 2011 tarihinde de İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk edildiği tespit edildi. Şahıs ile ilgili yapılan araştırmalarda şu ana kadar yaşayıp yaşamadığı tespit edilemedi. Şahsın ameliyat olduğu her iki hastaneye 2 ayrı GSM hattının telefon numarasını verdiği, verilen numaraların 2013 yılında başka şahıslara verildiği, isim değişikliği olduğu bilgisine ulaşıldı. Her iki telefon numarasının, ilgili GSM şirketlerine yazılarak 2011 yılında kimler tarafından kullanıldığının tespitinin yapılacağı, Katiya Sadıkova isimli şahsa ulaşılması için İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler