131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÖDÜLLÜ PROJELER MİLLİ EĞİTİM'DE

7 Ocak 2017, Cumartesi 06:24

     


Geçtiğimiz ay Antalya’da yapılan "7. Ulusal e-Twinning Kongresi"nde ödül alan Atatürk ve Gazi Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencileri projelerini Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'ye anlattı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, geçtiğimiz ay Antalya’da yapılan "7. Ulusal e-Twinning Kongresi"nde Avrupa Kalite Etiketi Ödülü'nü alan Atatürk ve Gazi Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencilerini makamında kabul etti. Başarılı olan okulların öğretmenleri Mukaddes Şahin ve Tayfun Acar, ziyaret sırasında Derse'ye yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmaların sonuçlarına ilişkin öğrencilerle sohbet eden Derse, memnuniyetini öğretmen ve öğrencilere aktararak teşekkür etti.

KAĞIT KATLAMA SANATIYLA GEOMETRİ

Atatürk Ortaokulu e-Twinning projesi hakkında sunum yapan öğretmen Tayfun Acar; e-Twinning'in Avrupa’daki okullarda görev yapan öğretmenler, idareciler ve öğrenciler için ortaklaşa projeler yapabilecekleri bir platform olduğunu söyledi. Projelerinde 6. sınıf öğrencilerine geometrinin önemli kavramlarını origamiyle (kağıt katlama sanatı) öğretmeyi amaçladıklarını belirten Acar, bu proje sayesinde benzer çokgenler ve paralel kenar gibi geometri konularının anlatımının kolaylaştığını aktardı. Antalya'da 7. e-Twinning Ulusal Konferansı'nda en iyi 4 projeden biri olarak sunum yaptıklarını ifade eden Acar, "Projemiz Romanya'da Matematik dalında en iyi proje seçildi” dedi.

SAĞLIKLI YEMEK TARİFLERİNDEN E-KİTAP

Gazi Ortaokulu'nun e-Twinning projesi hakkında sunum yapan öğretmen Mukaddes Şahin ise; proje kapsamında Avrupa’nın sağlıklı yiyeceklerinin araştırılıp, A’dan Z’ye sağlıklı yemek tariflerinden oluşan elektronik bir kitap hazırlandığını aktardı. Projenin detaylarına değinen Şahin, "Proje gerçekleştirilirken Avrupa ülkeleriyle yiyecek değişimi organize edilmiş, hediyeler gönderilmiş, bir dönem boyunca haftanın üç günü bütün öğrencilerimize bedava meyve dağıtılması uygulaması yapılmıştır. Projemizin etkinlikleri gerçekleştirilirken öğrencilerimizin web araçlarını etkin olarak kullanmaları sağlanmış ve İngilizce dil becerileri geliştirilmiştir. Proje sadece kısıtlı sayıda öğrenci ile kalmamış, tüm okula etkinliklerle yaygınlaştırılmış ve diğer derslerle ilişkilendirilmiştir” dedi. Projenin elde ettiği başarıları dile getiren Şahin, Avrupa Kalite Etiketi ve bu yıl ilk defa verilen EBA Fatih Projesi Entegrasyonu ödüllerine layık görüldüğünü belirtti.

E-TWİNNİNG NEDİR?

2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus'la sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığı’nın uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca e-Twinning ulusal düzeyde 37 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler