131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

7 Şubat 2017, Salı 07:26

     


Aliağa Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı bugün saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar görüşülerek oylamaya sunulacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilecek meclis toplantısının gündeminde 7 önerge ve 5 rapor olmak üzere toplam 12 madde karara bağlanacak.

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER:

1- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin trafo yerleri için irtifak hakkı talebinin görüşülmesi.

2- Bozköy Mahallesi 1287 numaralı parselin Belediye'ye ait bir parsel ile takasının yapılması talebinin görüşülmesi.

3- 5393 Sayılı Kanun çerçevesinde çalıştırılacak sözleşmeli personele ilişkin unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

4- Yenişakran Belediye Meclisinin 12.09.2011 tarih ve 35 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunda günübirlik tesis alanı olarak planlı alanlar için sehven yapılaşma koşulu belirtilmemiş olup, yapılaşma koşulu için plan notu belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinin onaylanması hususunun görüşülmesi.

5- 3.Dereceli Zabıta Memuru kadrosunun, 6.dereceli Zabıta Memuru kadrosu ile değiştirilmesi yönünde hazırlanan (II) sayılı Boş Kadro Değişiklik Cetvelinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesi uyarınca onaylanması hususunun görüşülmesi.

6- Denetim Komisyonuna İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Müfettiş Semih ÖCAL ve Volkan GEZER'in görev sürelerinin 20 iş günü daha uzatılarak 40 iş gününe çıkarılması hususunun görüşülmesi.

7- İmar plan değişikliği ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için Atatürk Mahallesinde Belediye Hizmet Alanı olarak planlanacak olan alanın 3.000 m2’lik hissesinin devredilmesi hususunun görüşülmesi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR:

1- Yenişakran Mahallesi, Belediye Binasının bulunduğu bölgede Denizbank tarafından 1 adet ATM yeri kiralanması talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

2- Aliağa Katlı Kapalı Pazaryerinin yanına Denizbank tarafından 1 adet ATM yeri kiralanması talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

3- İmam Rıza Mescit ve Camii Yaptırma Derneği tarafından İlçemizde sosyal, kültürel ibadet faaliyetlerinin yürütülmesi için 49 yıllığına yer kiralanması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

4- Bozköy Mahallesi,1016 ve 1193 numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında park alanı ve yol olarak planlı kısımlarının Mülkiyeti belediyemize ait uygun bir parsel ile takasının yapılması talebinin oybirliği ile komisyon gündeminde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

5- Arapçiftliği Mevkii, Gemisöküm yolu güzergahında, Mülkiyeti Belediyemize ait 7747 numaralı parselden geçen 919,66 metre uzunluğunda ve Milangaz Dolum Tesislerine giden yol güzergahında bulunan 3.407,88 metre uzunluğunda Belediyemize devredilen toprak altına döşenmiş atıl durumdaki 14" (inch) LPG Boru Hattının koruma bandı ile beraber Milangaz LPG Dağıtım Tic.San A.Ş'ye, 5393 Sayılı Kanunun 18/e maddesine göre 29 yıl süre ile irtifak hakkı tesis edilmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu Raporu'nun görüşülmesi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler