131019098
28 Mart 2024, Perşembe

MİLLİ EĞİTİM VATANDAŞLARLA BULUŞTU

7 Şubat 2019, Perşembe 06:52

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vatandaşla buluşma toplantısı düzenledi. Aliağa Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde yapılan toplantıya katılım yoğun oldu.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdal Bayhan’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Şube Müdürü Arif Canpolat, okul müdürleri, okul zümre başkanları, okul aile birliği başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve yöneten Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdal Bayhan, “Sizlerin nezdinde Aliağa’ya hitap ettiğimi biliyorum. Bugün burada konuştuğumuz konuların Aliağa’nın sokaklarında, Aliağa’nın caddelerinde yankı bulacağını biliyorum. Çünkü buradaki temsilciler Aliağa’yı temsil ediyor. Bizim belirlediğimiz gündem maddeleri var. Bunlar önemli. Ama asıl önemli olanın sizlerin düşüncelerinizin ve tespitlerinizin olduğunu belirtmek istiyorum. Sorunları binlikte belirleyecek, çözümü birlikte üreteceğiz. Sorun çözümünde en kestirme yol sürecin içine insanların girmesi ve o insanların konuyu sahiplenmesidir.” İfadelerini kullandı.

“Çocuklarınıza, bugün öğretmenine kaç soru sordun deyin”

Toplantıda daha sonra; Devlet Vatandaş İşbirliği, Öğrencilerin eğitim, sosyal hayatta takibi ve sosyal ve kültürel etkinliklere teşvik edilmesi, Okul Öncesi eğitimin önemi -Öğrencilerin okula devamının sağlanması başlıklarında gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda söz alan katılımcılar alanları hakkında görüş ve dileklerini ilettiler. Kapanış konuşmasını da yapan Aliağa İlçe Milli eğitim Müdürü Sayın Erdal Bayhan, “Akademik Eğitimdeki başarılarımıza, sosyal aktivitelerdeki, sanat ve spor müsabakalarındaki başarılarımızı da eklemeliyiz. Bu toplantıda özellikle bu hususun kayıt altına alınmasını istiyorum. Bundan sonra okullarımızda kaç tane lisanslı sporcu öğrenci var, kaç öğrencimiz enstrüman çalıyor, kaç öğrenci sanatsal kültürel faaliyetlerde yer alıyor? Tüm bunların takipçisi olacağım. Lütfen çocuklarımıza bugün ne yaptın diye sormayın. Çocuklarınıza, bugün öğretmenine kaç tane soru sordun deyin. Doğru yönlendirme öğrencilerimizi araştırmaya sevk edecek, o sevk başarıyı getirecektir. Yaratıcı özelliklerin yaratıcı düşüncenin bireysel ya da toplumsal faydaya dönüşmüş hali yani inovatif özelliklere sahip, yenilikçi süreci, yeni neslimize aktarabilirsek ülkemize en büyük faydayı sağlamış oluruz ve böylelikle 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine hep birlikte el ele ulaşırız. Katılımınız için hepinize kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler