131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BELEDİYEDEN ONLİNE EĞİTİM HİZMETİ

7 Nisan 2020, Salı 06:09

     


Aliağa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen uzaktan eğitim programına destek amacıyla ücretsiz uzaktan eğitim sistemini hayata geçirdi.

Aliağa Belediyesi’nin resmi internet adresi www.aliaga.bel.tr ya da ales.aliaga.bel.tr sayfası üzerinden Aliağa’da okuyan ve Aliağa dışında eğitim görüp de Aliağa’da ikamet eden ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet veren Aliağa Belediyesi Online Eğitim Sistemi (ALES), öğrencilere zengin içerikler sunuyor. ALES, 4K kalitede ders çekimleri, 8. Ve 12. sınıflara özel canlı dersler, dijital TV, rehberlik, tematik videolar, psikolog desteği ve diyetisyen desteği gibi geniş kapsamlı içeriği ile bu zorlu süreçte eğitimlerine evlerinden devam etmek zorunda kalan öğrencilerin hem eğitimlerine destek oluyor hem de daha keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Sistem aynı zamanda on binlerce öğrencinin katılımına imkan sağlayan bir sınav modülüne de sahip. Bu yönüyle Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilerin kendilerini sınama imkanı bulacağı genel denemeler gün ve saati önceden belirlenerek duyurulacak.

Veliler site üzerinden başarı grafiğini takip edebilecek

Millî Eğitim Bakanlığı Dijital Eğitim Platformu Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) destekleyici bir eğitim modeli olan ALES projesinden 5. sınıf ile 12. sınıf arasındaki öğrenciler yararlanabiliyor. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı online sisteme kendilerine ait program şifreleri ile bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saatinde ulaşabilecek, dersleri izleyebilecek, deneme sorularını indirip çözebilecek. Öğrenciler, canlı derslerde sistem üzerinden eğitmenlere sorular da sorabilecek. Veliler de aynı site üzerinden öğrencilerin başarı grafiğini takip edebilecek.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler