131019098
23 Nisan 2024, Salı

TEHLİKELİ ATIK İDDİALARINA YANIT GELDİ

7 Haziran 2016, Salı 07:40

     


Tehlikeli madde içerdiği gerekçesiyle Avrupa'da sökümü yapılmadığı iddiasıyla Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesine geldiği ifade edilen M/T METHANIA isimli LNG tankeri ile ilgili Ege Çelik Sanayi Şirketi'nden açıklama geldi.

Deniz Haber Ajansı'ndan Recep Canpolat'ın haberine göre, önceki gün basında yer alan "Avrupa'da söküm izni alamayan gemi, Türk karasularına demirledi" başlıklı haberle ilgili Ege Çelik Sanayi Şirketi'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, M/T METHANIA isimli LNG tankerinin Ege Çelik Sanayi Şirketi tarafından satın alındığı ve haberde iddia edildiği gibi gemide tehlikeli ve zehirli atık bulunmadığı belirtildi.

"İHBARLAR GERÇEK DIŞI"

Söz konusu geminin, Aliağa Ege Çelik firması tarafından tamamen temizlenmiş halde, Aliağa teslim şartı ile satın alındığı kaydedilen açıklamada, maksatlı ve gerçek dışı ihbarlar ile basına servis edilen bilgilerin ticari rekabetten kaynaklandığı ifade edildi. Ege Çelik Sanayi Şirketi'nin yaptığı aynı açıklamada, Fransa'da sökümü için müracaat edildiği ve izin verilmediği iddiası ile Malta’ya uğradığı bilgisinin de gerçekdışı olduğu belirtilirken, geminin herhangi bir atık ihtiva etmediği raporlar ve IHM belgeleri ile sabit olduğu kaydedildi. Ege Çelik firmasının, Çevre İl Müdürlüğü ve Aliağa Liman Başkanlığı’na müracaat ederek geminin baştan kara olmadan önce inceleme ve kontrol yapılmasını isteneceği ifade edilirken, gerçek dışı iddiaların önüne geçilerek, gemide tehlikeli bir atık olmadığının tespit edilmesini talep edecekleri belirtildi.

(Emel OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler