131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BORÇLANMA YİNE GÜNDEMDE

7 Temmuz 2015, Salı 10:51

     


Aliağa Belediyesi'nin bugün gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında, daha önceki toplantılarda da gündeme getirilen ancak bir sonuç alınamayan 30 Milyon TL’lik borçlanma konusu yeniden görüşülecek. Aliağa Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Aliağa Belediyesi meclis toplantı salonunda, saat 18.00’de yapılacak olan toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek oylamaya sunulacak. 2 Haziran 2015 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ile başlayacak olan toplantıda, meclis gündemini oluşturan önergeler görüşülecek. Bugün yapılacak olan Temmuz ayı meclis toplantısında, geçen ay da görüşülerek oy çokluğuyla reddedilen Belediye borçlarının ödenebilmesi ve hizmetlerin aksamaması için 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususu da gündem maddeleri arasında yer alacak.

İMAR PLAN TADİLATLARI GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda, 10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden, sayılı kadro ihdas cetvelinde belirtilen 1.Dereceli Yapı Kontrol Müdürü, 1.Dereceli Ruhsat ve Denetim Müdürü, 1.Dereceli 1 adet Uzman, 6.Dereceli 2 adet Mühendis, 7.Dereceli 3 adet Tekniker, 8. Dereceli 2 adet Tekniker, 8.Dereceli 7 adet Memur, 7.Dereceli 4 adet Memur, 6.Dereceli 5 adet Memur, 5.Dereceli 6 adet Memur kadrolarının ihdas edilmesi ve Müdürlüklerin teşkilinin sağlanması hususu da görüşülecek. Meclis gündeminde ayrıca, Aliağa Şehitkemal Lisesi, Helvacı tapulama sahası 15k 2a paftada bulunan mülkiyeti belediyeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında serbest nizam 2 kat konut alanı olarak planlı 351 ada, 5 numaralı parselin tamamının, 351 ada 6 numaralı parselin ise bir kısmının 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kapalı spor tesis alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planının tadilatının görüşülmesi hususuna yer verilecek.

ENGELLİ VATANDAŞ MECLİS GÜNDEMİNDE

İşletme Müdürlüğü tarafından Aliağa-Çıtak Mahallesi güzergâhında kullanılmak üzere, ihtiyaca ve engelli vatandaşların erişebilirliğine uygun bir adet minibüsün Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü aracılığı ile satın alınması hususu toplantıda görüşülecek. Belediye Meclisi’nin 7 Nisan 2015 tarih ve 148 sayılı kararıyla kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce hazırlanan “Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışa Esaslarına Dair Yönetmelik” taslağının onaylanması da meclis gündeminde yer alacak konular arasında.

(EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler