131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAKLANDI

7 Eylül 2016, Çarşamba 06:16

     


Gaziantep'te 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı. Yasak kararı Aliağa’da da uygulanacak.

Gaziantep'te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik gerçekleştirilen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı. Bakanlığın bu kararı İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm Valilikler ile Kaymakamlıklara tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

TÜM DÜĞÜNLER KAPALI ALANLARDA YAPILACAK

Bakanlık kararıyla bundan sonra güvenlik riski oluşturduğu için düğün, nişan ve kına geceleri sokak aralarında değil, kapalı mekanlarda yapılacak. Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin önceden güvenlik güçlerine bilgi vermesi zorunlu hale getirilirken, karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak.

ALİAĞA’DA DA UYGULANACAK

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Bakanlık kararının Aliağa’da da uygulanacağını belirterek, “Milletin birlik ve beraberliğine kast eden terör eylemlerinin engellenmesi, üzücü olayların yaşanmaması amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından açık alanlarda düğün, kına gecesi, sünnet ve benzeri etkinliklerin yapılmaması kararlaştırılmıştır. Düğün ve benzeri organizasyonlar ikinci bir emre kadar kapalı alanlarda yapılacaktır. İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda Valilik ve Kaymakamlıklara gönderdiği bir genelge var. Biz bu genelgeyi ilçemizde de uygulayacağız. Düğün salonlarında yapılacak olan düğünler açısından bir sıkıntı yok. Sadece mahalle aralarındaki sokak düğünleri yasaklandı. Bakanlığın emri doğrultusunda sokak düğünlerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler