131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İLK YÜZEN TERMİNAL GELİYOR

7 Aralık 2016, Çarşamba 06:49

     


Engie'ye ait yüzen LNG depo ve gazlaştırma ünitesi GDF Suez Neptune'ün tamamen yüklü olarak Türkiye'ye doğru yola çıktığı ve önümüzdeki Cumartesi günü ülkenin ilk yüzen ithalat terminali olarak göreve başlayacağı belirtildi.

Engie Energy'ye ait yüzen sıvılaştırılmış doğal gaz depo ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) M/T GDF Suez Neptune’ün tamamen yüklü olarak Türkiye'ye doğru yola çıktığı ve önümüzdeki Cumartesi günü ülkenin ilk yüzen ithalat terminali olarak göreve başlayacağı belirtiyor. Paris'teki KPLER geminin AIS verilerini takip ederek, Çarşamba günü Fransa'nın Montoir LNG terminalinde kargosunu yüklediğini ve şu anda denizde olduğunu belirtti. KPLER, geminin 10 Aralık'ta Türk sahilindeki yerini alacağını açıkladı.

ALİAĞA’YA DA GELECEK

Tüm doğalgazını ithal eden Türkiye'nin, karaya dayalı ithalat terminalleri Aliağa LNG ve Marmara Ereğlisi LNG'yi takviye etmek için iki FSRU'ya ihtiyacı olduğu söyleniyor. Bu yaz, Türk inşaat devi Kolin, batı Ege'deki Aliağa'da kış aylarında kullanılmak üzere bir FSRU'yu satın almak ya da kiralamak istiyordu. Türk medyasında da ulusal petrol ve gaz ithalatçısı Botaş'ın Eylül 'de, İzmir'de kullanılacak Türkiye'nin ilk FSRU'su için ihale açtığı haberleri yer almıştı. M/T GDF Suez Neptune daha önce Uruguay'da demirliydi. Geçtiğimiz ay, bugüne kadar inşa edilen en büyük FSRU olan 263,000 m³'luk M/T Mitsui OSK'a yerini bıraktı. Mitsui OSK yılda 4 milyon ton LNG işleyebilecek.

M/T GDF SUEZ NEPTUNE'NİN ÖZELLİKLERİ

Name: GDF Suez Neptune

IMO: 9385673

MMSI: 257356000

Çağrı İşareti: LADV7

Bayrak: Norway [NO]

AIS Vessel Type: Tanker - Hazard A (Major)

Gross Tonnage: 96153

Detveyt: 80986 t

Length Overall: 283.06m

Breadth Extreme: 43.44m

Yapım Yılı: 2009

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler