131019098
29 Mart 2024, Cuma

PETKİM KONTEYNER LİMANI, KAPILARINI AÇIYOR

7 Aralık 2016, Çarşamba 06:53

     


1,5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı’nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

700 metrelik tek parça rıhtım yapısı ile Türkiye’nin ilk 11 bin TEU kapasiteli gemi yanaşabilecek limanı olan Petkim Konteyner Limanı’nın 800 bin TEU kapasiteli ilk fazı tamamlanarak faaliyete başladı. Es Grup tarafından yapılan ve işletmesi APM Terminals tarafından yürütülecek olan limanın ikinci fazının da tamamlanmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı olacağı belirtiliyor.

Konteyner depolaması için toplam 48 hektarlık lojistik saha inşaatının da devam ettiği projenin kazı işleri 2013 yılında başlamıştı. İkinci fazının 2017 yılında tamamlanması planlanan Petlim Liman projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Es Grup Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Demirbaş “Liman projesi SOCAR Türkiye’nin ‘Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik’ entegrasyonuna dayanan ‘Value-Site 2023’ projesinin lojistik adımı. Liman inşasında emeği geçen tüm taşeronlarımıza, tedarikçilerimize ve personelimize teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.

Toplamda 420 bin metrekare yerleşim alanına sahip olacak liman için 5,5 milyon metreküp alan kazıldı, 3 milyon metreküp dolgu malzemesi ile denize dolgu yapıldı. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler