131019098
23 Nisan 2024, Salı

10 GÜN ÖNCE KARLA, 10 GÜN SONRA ÇİÇEKLERLE FOTOĞRAF...

8 Şubat 2016, Pazartesi 08:47

     


Geçtiğimiz hafta bir kaç gün hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu yaşanan 'Yalancı bahar' başta erik, badem gibi ağaçların çiçeklerini açmasına sebep oldu

Ülke genelinde pek çok şehirde soğuk hava ve kar hayatı olumsuz etkilerken, Aliağa'da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklara aldanan bazı ağaçlar çiçek açtı.

Türkiye'nin birçok bölgesi soğuk havanın etkisi altındayken, Aliağa’da kış güneşine aldanan erik ve badrem gibi ağaçlar çiçek açtı. Hafta sonunu yağışlı ve soğuk geçiren Türkiye'de, bazı bölgeler yeni haftaya karlı bazı bölgeler de güneşli bir havayla başladı.

Geride bıraktığımız hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Aliağa’da gün içerisinde Bahar Mevsimi normallerinde seyretti. Sıcak hava ve kış güneşi nedeniyle aldanan bazı ağaçların dallarında son yılların en erken döneminde çiçek açtı. Son günlerde devam eden yağışların oluşturduğu nemle ılımanlaşan havanın ardından kış günü çiçek açan erik ağacı, görenlerde şaşkınlık yarattı. (ŞAHAP AVCI)  







 
Son Eklenen Haberler