131019098
29 Mart 2024, Cuma

DÜNYA AŞÇILARI ARASINDA BİRİNCİ OLDU

8 Şubat 2017, Çarşamba 07:14

     


Aliağalı şef Volkan Ataç, Türk ve Dünya aşçılarının katıldığı 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden birincilikle döndü.

TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), WACS (Dünya Şefler Birliği) işbirliğiyle 2-5 Şubat tarihleri arasında 15.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk ve Dünya aşçılarını İstanbul’da buluşturdu. İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen yarışmada daha önce katıldığı birçok aşçılık yarışmasından başarıyla dönen Aliağalı Şef Volkan Ataç da yer aldı. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali kabul edilen TÜYAP 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda Aliağa’yı temsil eden Ataç, yarışmada hazırladığı ‘Et Teşhir Tabağı’ ile jürinin karşısına çıktı.

ALİAĞALILARI GURURLANDIRDI

Sergilediği ‘Et Teşhir Tabağı’ ile jüriden 94 puan alan Volkan Ataç, birinci olarak altın madalyayı almayı hak kazandı. 8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen ‘2016 İzmir’in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması’ndan dereceyle dönen Volkan Ataç, 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenen, Bergama Kozak Yaşam Vadisi ve Bursa Esman Müze Cafe’nin sponsorluğunda katıldığı 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden de büyük bir başarıyla dönerek Aliağalıları gururlandırdı. Ataç, sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarla sevincini ailesi ve dostları ile paylaştı.

ALİAĞALILARDAN DESTEK GÖRMÜYOR

15 yıldır aşçılık yapan ve Etap Altınel Otel’de hizmet veren, daha önce ulusal çapta düzenlenen iki ayrı aşçılık yarışmasından ödülle dönen Aliağalı şef Volkan Ataç, Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden profesyonel aşçıların hazır bulunduğu Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılımı konusunda kendisine maddi ve manevi destek olan Kozak Yaşam Vadisi sahibi Sait Tez ile Esman Müze Cafe sahibi Necdet Şen’e de teşekkürlerini iletti. Bugüne kadar katıldığı yarışmalarda, Aliağa’daki firmalardan hiçbir şekilde maddi ve manevi destek görmediğini dile getiren Ataç, Aliağa’nın adını uluslararası organizasyonlarda duyurmasına rağmen özellikle sponsor bulmakta zorluk çektiğini, kendi memleketinden destek alamamasının üzücü olduğunu belirtti.

Ataç, sponsor bulursa 20 Şubat’ta Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenecek olan ‘Ulusal Ege Şefler Şampiyonası’nda da Aliağa’nın adını duyuracağını sözlerine ekledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler