131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KADINLAR HAKLARINI ÖĞRENDİ

8 Şubat 2017, Çarşamba 07:19

     


Aliağa İzmirliler Derneği (Aliağa İZDER), İzmir Barosu ve Ege Kadın Buluşması işbirliği ile Aliağa’da ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi-Haklarımızın Farkındayız’ konulu konferans düzenlendi.

Aliağa İzmirliler Derneği (Aliağa İZDER), İzmir Barosu ve Ege Kadın Buluşması işbirliğiyle Aliağa’da ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi-Haklarımızın Farkındayız’ konulu konferans gerçekleştirildi. Aliağa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Cahide Aydın ile İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden Avukat Uluğ İlve Yücesoy katıldı.

“BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK”

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Aliağa İzmirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Buket Başyiğit, kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, dövülen, öldürülen kadın haberlerinin sıradanlaştığı bir dönemin yaşandığını vurguladı. Başyiğit, “Böyle bir dönemde kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Aliağa İZDER olarak birçok farklı çalışmaya imza attık. Çalışmalarımız çerçevesinde düzenlediğimiz bu etkinliğimizde de değerli konuşmacılarımız sizlere kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler aktaracak.” diye konuştu.

KATILIMCILARA HAKLARI ANLATILDI

Başyiğit’in açılış konuşmasının ardından konuşmacılar, kadına yönelik şiddet konusunda farklı başlıklar altında katılımcılara bilgiler aktardı. Şiddetin ve kadına yönelik şiddetin tanımını yapan Prof. Dr. Cahide Aydın, kadına yönelik şiddetin ruhsal ve sosyal boyutları ile ilgili konuştu. Kadına yönelik şiddetin aslında aile içi şiddetin bir tipi olduğunu belirten Aydın, katılımcılarla karşılıklı diyalog halinde bilgeler verdi. Aydın’ın ardından söz alan Avukat Uluğ İlve Yücesoy da İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin tanıtımını yaparak, Merkez'e başvuran kadınlara hangi konularda, nasıl yardımcı olunduğunu anlattı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet ve şiddet türlerine değinen Yücesoy, 6284 sayılı yasa ve uluslararası sözleşmeler kapsamında kadınların sahip olduğu haklar ve başvuru yolları konusunda bilgiler aktardı.

Yaklaşık 2 saat süren konferans sonunda bir konuşma yapan Aliağa İzmirliler Derneği (Aliağa İZDER) Başkanı Duygu Çırak da, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek, konuyla ilgili projelerinin önümüzdeki günlerde de süreceğini ifade etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler